Connect with us

Hirdetés

technokrata

BME-Siemens együttműködési megállapodás

Laptop

BME-Siemens együttműködési megállapodás

A Siemens a maga részéről szakképzési hozzájárulást nyújt a BME különféle szervezeteinek javára.

Dr. Molnár Károly rektor, ill. Dr. Beke-Martos Gábor, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója ma aláírták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Siemens magyarországi vállalatai közötti 2006. évi együttműködésre vonatkozó megállapodást. Az aláírási ünnepségen, amelynek színhelye a lágymányosi Informatika épület volt, kiosztották a 2005. évi Werner von Siemens Excellence Award díjpályázat nyerteseinek – két kiemelkedő diplomaterv és három PhD-dolgozat szerzőinek – az okleveleket és jutalmakat is.

A rendezvényen az aláíró vezetők mellett szép számban jelen voltak az együttműködésben résztvevő BME-tanszékek illetve Siemens-vállalatok és ágazatok képviselői is. A program keretében a vendégek és vendéglátók bejárták az Informatika épület tanszékeit, laboratóriumait, ahol a korábbi évek együttműködése nyomán jelentős mennyiségű és értékű Siemens-eszköz segíti az oktatást és a tudományos munkát.

A két fél 1999-ban kötött öt évre szóló támogatási szerződést, amelyet 2004-ben újabb ötéves ciklusra terjesztettek ki. Az ennek szellemében létrejött, idei évre szóló – a sorban immár nyolcadik – megállapodás a felek közötti együttműködés változatos formáit rögzíti. Így a BME tájékoztatást, információt nyújt a Siemens által kért témákban, támogatja a Siemens szakmai munkáját, és segítséget ad a Siemensnél szükséges továbbképzési feladatok megoldásához. A Siemens a maga részéről szakképzési hozzájárulást nyújt a BME különféle szervezeteinek javára, támogatja az ott folyó innovációs munkát, hozzájárul az egyetemi infrastruktúra fejlesztéséhez, Siemens-díjakat tűz ki kiemelkedő tanulmányi eredmények és tudományos diákköri munka jutalmazására, segíti a német nyelvű mérnökképzést és a MAFC működését, kapcsolatai révén közreműködik a BME kapcsolatépítésében németországi intézményekkel és szervezetekkel, sőt két színházi előadáson is vendégül látja a BME oktatóit és hallgatóit.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés