Connect with us

Hirdetés

technokrata

A legújabb penge

Laptop

A legújabb penge

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta a tavaly ősszel sikeresen bevezetett PRIMERGY Advanced Blade Ecosystem rendszerarchitektúra jegyében kifejlesztett új, nyolcfoglalatos PRIMERGY BX630 szerverpengét.

Az új termék a PRIMERGY Advanced Blade Ecosystem BX600 S2 szervercsalád tagja. A nyolcfoglalatos BX630 nagy sűrűségű, és teljesítményű szerverpenge jól használható szerverfarmokban és adatközpontokban. Új jellemzői sokféle szerveralkalmazás futtatására teszik alkalmassá, és értékes előnyöket kínálnak a teljes adatközpontra nézve. A nyolcfoglalatos PRIMERGY BX630 szerverpenge immár Magyarországon is kapható.

Az AMD Opteron processzorokkal dolgozó PRIMERGY BX630 mind vertikális (scale-up), mind pedig horizontális (scale-out) bővítés szempontjából új teljesítményszintet képvisel. A felhasználók egyszerűen nyolcfoglalatossá alakíthatnak négy darab kétfoglalatos rendszert az AMD Opteron processzorok Direct Connect Architektúrája és a Fujitsu Siemens Computers egyedülálló HyperTransport csatlakozása segítségével. A szükségletekhez igazodó rendszer szabadon, új hardver telepítése nélkül képes oda-vissza váltani a kettőről a négy- illetve nyolcfoglalatos működési módra. Ez a ˝2+2+2+2˝ teljesítmény egy normál nyolcfoglalatos szerver teljesítményének felel meg – kétmagos AMD Opteron processzorokkal a blade-koncepcióra épülő rendszer fizikai processzormagjainak száma akár 16 is lehet. A nyolcfoglalatos blade-szerver maximális memóriakapacitása 128 GB. Az új szerverrel a rendszergazdák jobban kihasználhatják a szerverkapacitást, és rugalmasabb, dinamikusabb adatközpontot hozhatnak létre.

Előnyök:
-Dinamikus szoftver-újrakonfigurálás és teljes körű ellenőrzés a redundáns, egypontos admnisztrációnak köszönhetően.
-A különböző blade-változatok rugalmas kombinálása, amely révén a vállalat blade-architektúrája szinte minden feladat elvégzésére képes az adatközpontban.
-Egy- és kétmagos AMD Opteron processzorok, rugalmas skálázhatóság a két-, négy- és nyolcfoglalatos konfiguráció között egészen a minden teljesítményigényt kielégítő 16 processzormagos működésig.
-Redundáns és üzem közben aktiválható (hot-plug) pengék a problémamentes működéshez és a szerverleállások minimalizálásához.
-Hatékony szerverfelügyeleti eszközök az adminisztráció és a karbantartási munkaterhelés csökkentéséhez.
-A hagyományos rackes szerverfarmokra jellemzőnél kisebb helyigény és fogyasztás: alacsonyabb üzemeltetési költségek.
-Megoldások az operációs rendszer automatikus telepítéséhez és a terheléselosztáshoz: a válaszidő optimalizálása érdekében a szerverkonfiguráció a mindenkori terhelési profilhoz igazítható.

Főbb jellemzők
-Az egy házban elhelyezhető legfeljebb 2 nyolcfoglalatos hot-plug szerverpenge egyenként 4 darab, két 64 bites AMD 880 vagy 885 MP processzort tartalmazó kétfoglalatos pengéből áll.
-A kettőről négy és nyolcfoglalatosra bővíthető szerverpenge 16 processzormagja 128 GB közvetlenül címezhető memóriát kínál.
-Maximum 2 merevlemez-meghajtó (SATA)
-Maximum 8 darab 1 gigabites Ethernet LAN csatorna (4 bővítőkártyával)
-Maximum 4 darab opcionális 2 gigabites Fibre csatorna (2 bővítőkártyával)
-Redundáns switch-pengék és/vagy ˝pass-thru˝ pengék és két redundáns felügyeleti penge a rugalmas hálózati integráció és a megbízható felügyelet támogatására.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés