Connect with us

technokrata

Véget ért a hálóguruk versenye

Laptop

Véget ért a hálóguruk versenye

Szélesíteni kell a tudásbázist.

Véget ért az Allied Telesyn hazai képviseletének a magyar hálózati szakemberek számára kiírt versenye, a Hálóguruk Játéka. Ez azonban csak a nyitánya volt annak a hosszú távú képzési-támogatási munkának, melyet a japán cég a hálózati technológiával foglalkozó hazai informatikusok körében végezni kíván.

„A hálózati technológiával foglalkozó informatikusok szakmai tudásának felmérésére kitalált verseny minden szempontból eredményes volt” – nyilatkozta Szuszkó László, az Allied Telesyn magyarországi igazgatója. A vártnál mintegy ötven százalékkal többen teljesítették a verseny mind a hat fordulóját. A játék célja, a hazai szakembergárda felkészültségének, és esetleges hiányosságainak feltérképezése maradéktalanul megvalósult. A teszt eredménye pontosan kijelölte tervezett képzési missziónk hangsúlyait.

Az Allied Telesyn viszonteladói hálózatába tartozó vállalkozások munkatársainak – a céggel való szorosabb kapcsolat és az ebből adódó előny miatt – külön kategóriát indítottunk. Itt több hibátlan eredmény is született, s így sorsolásnak kellett döntenie. Az Ingram Micro Magyarország viszonteladóknak felajánlott 100 ezer forintos díját Búza Péter (Albacomp) nyerte, míg a Young B.T.S. Kft. szintén százezer forintos, a felhasználói kategória legjobbjának járó díját Szabó Sándor kapta.

„Tapasztalataink szerint a hazai cégek – ezen belül elsősorban a nagyvállalkozások – informatikai struktúrája egyre inkább felzárkózik a nyugati országok színvonalához. Ugyanakkor a hálózatok működtetéséért felelős informatikusok szakmai felkészültsége gyakran túlságosan egy-egy részterületre korlátozódik. Egyes szakemberek kiváló ismerői egy-egy struktúrának – ami önmagában nagyszerű –, de sokszor azzal jár, hogy információik akár a szomszédos területen is hiányosak. Ez a megközelítés már az első átfogó fejlesztésnél visszaüthet, és hosszabb távon nagyon beszűkítheti számukra a szakmai előmenetel lehetőségeit.

Nem vitatható, hogy a legújabb hálózati megoldások (ilyen például az IP-telefónia, a Triple Play) megfelelő kihasználásához folyamatosan karbantartott tudás kell. Ennek elősegítésére, és a versenyben résztvevők jelzései alapján úgy döntöttünk: néhány héten belül állandó hálózati fórumot hozunk létre az Interneten. Célunk nem csak az, hogy hátteret nyújtsunk a hálózati informatikusok szabad eszmecseréjéhez, hanem az is, hogy igényeikhez igazítva támogassuk és segítsük őket szakmai fejlődésükben. Ezt a törekvésünket az Allied Telesyn nemzetközi vezetése is támogatja, olyannyira, hogy a magyarországi versenyt adoptálva más európai országokban is megszervezik” – mondta az igazgató.

„Összességében maga a verseny változatos és izgalmas volt, bár én ezúttal csak a „partról” figyeltem” – tette hozzá a korábban kétszeres kenu-világbajnok Szuszkó, aki a nyereményeket a két győztesnek a tiszteletükre adott japán vacsorán adta át a budapesti Bambuszliget Étteremben.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu