Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két nagyon apró MP3 lejátszó

Laptop

Két nagyon apró MP3 lejátszó

Felejtsük el a Zen-t és az iPod-ot -mit szólnánk egy kockaalakú MP3 lejátszóhoz, ami olyan apró, hogy akár az íróasztalon sem találjuk meg?


A Genius csillogó termékkatalógusa tele van olyan nőkkel, akik sokkal több izgalmat keltenek, mint a felvonultatott termékek. Bár az MP3-DJ mindenre képes, amire szükségünk lehet, a készülék maga nem túl érdekfeszítő.
Az MP3-DJ egyáltalán nem stílusos, nem jópofa, nem képráztat el minket, s nem is kicsi, se nem nagy. Emellett masszív, erőteljes kis lejátszó; látszik, hogy nem tettek engedményeket a stílusnak, vagy a méretnek; a cél egyértelműen az volt, hogy minden funkciót egyszerűen tegyen elérhetővé. Ennek köszönhetően éppen annyira hordozható, amennyire azt egy flash memóriás lejátszótól elvárjuk.
A maga 1 GB-ját tekintve nehézsúlyúnak mondható a nem merevlemezes MP3 lejátszók mezőnyében. A méret úgy maradhatott kicsi, hogy a kezelőfelület továbbra is egyszerű; a fájlokat csak egyszerűen át kell húznunk az eszközre, ahol a könyvtárak kezelésére is lehetőség nyílik. Ezek nem tűnnek ugyan túl fontosnak, azonban az árat és a méretet tekintve jó ennyi felhasználóbarát funkciót látni.
Az eszköz maga kisebb, mint amit egy 4 GB alatti MP3 lejátszótól várnánk, aminek a legfőbb okát egy darab AAA elem jelenti. A 10 órás akkuidő lehet a legkevésbé vonzó tényező, amin tovább ront, hogy nem saját lítium-ion akkuja van a lejátszónak. Nagyon nehéz belőle még a 10 órát is kicsalni ésszerű hangerő mellett. Az is nagyon idegesítő, hogy jóval az akku lemerülése előtt elszáll a kijelző háttérvilágítása, így az utolsó néhány számot a sötétben tapogatózva hallgathatjuk végig.

Mentő körülmény, hogy az MP3-DJ számos funkcióval rendelkezik. A megszokott MP3 és WMA lejátszási képességen felül a ma már kötelezőnek tekinthető FM rádiótunerrel is ellátták; bár a rádió kezelése kissé nehézkesre sikerült. Saját mikrofonja is volt, amelynek a minőségét elfogadhatónak találtuk, figyelembe véve, hogy milyen gyenge mikrofonokkal szokták szerelni ezeket az eszközöket általában.
A hangminőség vonatkozásában azonban csak csak rosszat tudunk mondani; nem ajánljuk azoknak, akik mélyebben érdeklődnek a zenehallgatás iránt. Mint sok MP3 lejátszó esetében, itt is csak elfogadható szintű fülhallgatót kapunk, így aki basszusra vágyik, jobb, ha egy másikat szerez magának. Bár, amikor másik fülhallgatót csatlakoztattunk, állandó, halk sistergés hallatszott a hangszórókban. Ez valószínűleg azért volt így, mert a jack-aljzat közel van az elemhez; az állandó búgás eléggé bosszantó volt. Pedig a számokat más lejátszóval is kipróbáltuk…de a hibát az MP3-DJ okozta.
Ne írjuk le azonban teljesen a Genius-t. Minden probléma, amit felfedeztünk, jelentéktelennek tűnt, azonban az idő előrehaladtával egyre bosszantóbbá váltak. Ennek ellenére az MP3-DJ jó választás lehet azoknak, akiknek a reggeli vonatra kell valami munkába menet, de a normál zenehallgatáshoz a hangminőség és az akkuidő miatt nem ajánlott.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés