Connect with us
Hirdetés

technokrata

Multifunkciós nyomtatók: egy korszak kezdete

Laptop

Multifunkciós nyomtatók: egy korszak kezdete

A tintasugaras nyomtatók piacán már a multinfunkciós készülékek váltak uralkodóvá, mivel többet nyújtanak, mint már többet jelentenek, mint egyszerű alternatívát a hagyományos A4-es nyomtatókkal szemben. Ugyanazt a nyomtatási technológiát alkalmazzák, s ugyanúgy profitálnak az óriási fejlődési ütemből, mint a hagyományos nyomtatók. A nyomtató- és lapolvasó funkciók integrálása következtében pedig könnyebben használhatóvá válnak, s az áruk is meredeken zuhan. Mi is lehetne ennél csábítóbb?

Ne feledjük, hogy a költséggel kapcsolatos eredmények csak közvetlen kapcsolatban vannak a valósággal. Ezt a költséget szinte lehetetlen pontosan megállapítani, mivel a multifunkciós nyomtatókat sokmindenre lehet használni. Mi egy relatíve egyszerű kombinációt vizsgáltunk. Igyekeztünk egy ésszerű képet adni a költségekről, de fő célunk a készülékek összehasonlítása volt. Tesztjeink:


    * A fekete tintapatron élettartama 25%-os lefedettség mellett
    * A színes és a fotó tintapatron élettartama olyan A4-es dokumentumok esetén, amelyek 25% fekete, 25% magenta és 25% sárga szint tartalmaznak

A költség így a tintapatronok árának függvénye lett. Az árakat az elterjedt webáruházakból vettük. Mindig eredeti -nem utángyártott- nyomtatópatronokat használtunk.
Ne feledjük, hogy az árban nem foglaltatik benne a nyomtatófej költsége, mivel ezzel kapcsolatban különböző politikát folytatnak az egyes gyártók. Például a Lexmark esetében a fej a tintatpatronba van integrálva, míg a Canonnál ez külön tartozékot jelent. Az Epson esetében pedig teljesen lehetetlen a nyomtatófejet kicserélni; a gyártó szerint a fej élettartama a nyomtatóénál hosszabb!



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés