Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kétmilliárdon túl, fejlesztések előtt

Laptop

Kétmilliárdon túl, fejlesztések előtt

Ocskay Szilárd szerint a jövőt megalapozó belső fejlesztések éve lesz 2006.

A humáninformatikai piacot vezető NEXON árbevétele tavaly 24%-al növekedett, így túllépte a kétmilliárd forintot. A piac folyamatos konszolidációja miatt elképzelhető, hogy a növekedés finanszírozására a vállalat idén külső forrásokat von be.

Mozgalmas évet zárt 2005-ben a NEXON. A vállalat a GriffSoft Rt.-vel megkötött együttműködés keretében a bérügyviteli üzletág átvétele, új toborzás-kiválasztási szoftverének bemutatása és a Budapesti Gazdasági Főiskolával kialakított stratégiai együttműködés létrehozása mellett mintegy 300 új szerződést kötött, így ügyfeleinek számát 2 500 fölé, bevételét pedig 2 027 millió forintra növelte.

A DaimlerChrysler, a Deutsche Lufthansa, az ERDÉRT Rt., a Fornetti Kft., a Kodolányi János Főiskola és Magyar Iparművészeti Egyetem megszerzése mellett az elért eredmény jelentős részben az outsourcing üzletág növekedésének köszönhető, mely 54%-os bővülésével tavaly is a NEXON legdinamikusabban fejlődő üzletága lett. A NEXON teljes bevételének 40%-át elérő nexONSOURCE legnagyobb sikere a cég győri irodájához kapcsolódik, mely tavaly kezdte meg a NOKIA és a Philips kihelyezett bérszámfejtését.

Konszolidálódó piacon
A vállalat kulcstevékenységének számító bérügyvitel esetében még a multinacionális cégek – többek között a NEXON partnerének számító Microsoft és Oracle – is sokszor a hazai fejlesztésű bérmodulokra szavaznak, mivel a terület által igényelt speciális jogi, bérszámfejtési és informatikai szakértelem megteremtése mellett a jogszabályváltozásokhoz kapcsolódóan sűrűn kell frissíteni a termékeket is.

A folyamatos fejlesztési kényszer a bérügyviteli piacot konszolidálja, így csak a tőkeerős vállalkozások tudnak lépést tartani a változásokkal. „Tavaly ősz óta rekord mennyiségű jogszabályváltozásra került sor, így az idei adótörvények követése vízválasztó lehet a bérügyviteli szoftvereket fejlesztő cégek körében. Ezen kívül növekednek a magyar vállalatok adminisztrációs terhei is, ami feltehetően a bérügyviteli outsourcing további erősödéséhez vezet.” – értékeli a trendeket Ocskay Szilárd, a NEXON ügyvezető igazgatója.

Növekedés külső forrásból?
Ocskay Szilárd kiemelte, hogy a 2006-os évben az eddigi növekedési ütem megtartása mellett a jövőt megalapozó belső fejlesztésekre koncentrálnak. Mivel a dinamikus növekedés eredményeképpen közel kétszázra nőtt a vállalat munkatársainak száma, ezért az idei év tervei között szerepel egy új budapesti szolgáltató központ felépítése. Ocskay elmondta, hogy bár a NEXON fennállásának tizenhét esztendeje alatt a vállalat eddig még minden fejlesztését belső forrásból finanszírozta, a tervezett fejlesztések nagysága és az esetleges további felvásárlások erőforrás igénye miatt fontolóra veszi cégének tőzsdei bevezetését is, amit az elmúlt évek folyamatos fejlődése és a cég biztos pénzügyi alapja lehetővé tesz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés