Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Samsung DVD-írók – nyomtatási funkcióval

Laptop

Új Samsung DVD-írók – nyomtatási funkcióval

A Samsung WriteMaster DVD-írói egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte – a vállalat most piacra dobja WriteMaster DVD-íróinak LightScribe technológiával ellátott változtatát is, SH-W162L néven.

Az új technológia lehetővé teszi, hogy nagy felbontású képet, fotót is ráégessünk ˝címke˝ gyanánt.


Az SH-W162L DVD-író a DVD+ és DVD- lemezekre dupla sebességgel rögzít adatokat. A duplaréteges DVD+R lemezekre tizenhatszoros sebességgel rögzít, a DVD-R formátumra négyszeres, a DVD±RW lemezekre pedig nyolcszoros sebességgel ír. A duplaréteges lemezek használata esetén egyetlen lemezre 8,5 GB adatot rögzít. A DVD-író az előbb felsorolt tulajdonságok mellett, média lejátszó kompatibilis és beépített LiveUpdate programmal rendelkezik.

Ez a meghajtó – ahogy a Samsung új optikai meghajtói is – szintén Eco-termék. Világszerte emelkedik az olyan szabályozások száma, melyek a termék veszélyes anyag mentességét – ólom, vagy halogének – követelik meg. A Samsung a jövőben is az Eco-termékek fejlesztése mellett voksol a tiszta környezet megtartása érdekében.

A LightScribe technológia segítségével nem kell alkoholos filccel összefirkálnunk a megírt médiát, nem kell a címkézéshez nyomtató, speciális öntapadós címke sem, amelyet ha nem pontosan helyezünk a média felületére akár fizikai károsodást is okozhat használatkor az olvasóban. A LightScribe technológiával készült média felülete megfelelően nagy felbontású, azaz a festékpöttyök nagyon picik és sűrűn helyezkednek el egymás mellett. Ez lehetővé teszi, hogy akár nagy felbontású képet, fotót is ˝ráégessünk˝ címke gyanánt, például az elkészült családi DVD video lemezünkre.

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyre több felhasználó használja a Samsung WriteMaster DVD-íróit, saját DVD-, vagy CD-lemezienek írására.

Az új DVD-író fekete és csontszínű dobozban lesz kapható Magyarországon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés