Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetes telefon – titkosított adatátvitellel

Laptop

Internetes telefon – titkosított adatátvitellel

A hazai Inttalk olyan szolgáltatást nyújt, melynek keretei között titkosított formában beszélgethetünk ismerőseinkkel.

Egyre több cég ismeri fel a VoIP előnyeit: az internetalapú hangtovábbítást nagyon kedvelik az internetezők, mert többnyire a hagyományos telefonvonalakhoz képest jobb hangminőséget biztosít, ugyanakkor (bizonyos feltételek mellett) ingyenes a használata. A Skype a legismertebb mind közül, de a Google Talk szolgáltatását és a Yahoo vagy a Microsoft fejlesztéseit ugyanúgy meg lehetne említeni – ahogy a hazai Klip szoftvert is.

Most egy másik, szintén magyar fejlesztésű alkalmazásról számolhatunk be. Az Inttalk előnye az eddig megjelent hasonló szoftverekkel szemben, hogy minden adatátvitel titkosított formában, 64 bites blowfish titkosítással történik és – a fejlesztő közlése szerint – a sávszélesség igénye a lehető legkisebb. A szoftver a PC-PC, a PC-telefon és a telefon-telefon kapcsolat használatának lehetőségét egyaránt elérhetővé teszi a felhasználó számára.

Az Inttalk SIP (Session Initiation Protocol) modulja lehetőséget biztosít számítógépről hagyományos telefonhálózatokkal (PSTN – Public Switched Telephone Network) kapcsolat telefonhívások létesítésére, mindezt a hagyományos telefonszolgáltatások díjánál olcsóbban. Csúcsidőben sem kell 7 forint 50 fillérnél többet költeni a hívásokra (a kiemelt körzetekben 6 forint 40 fillért) percenként, a kedvezményes időszakokban pedig ezek az értékek még alacsonyabbak (5,70 és 4,20).

További előnye, hogy se havidíjat, se kapcsolási díjat nem kell fizetni, illetve a hálózaton belüli telefonhívások minden esetben ingyenesek. Mivel az elszámolás másodperc alapú, ezért a felhasználó csak annyit fog fizetni, amennyi ideig ténylegesen igénybe vette a hálózatot. A hamarosan induló szolgáltatás Pre-paid módon vehető igénybe.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés