Connect with us

Hirdetés

technokrata

Skype Night – a jövő szoftveres és hardveres megoldásai

Laptop

Skype Night – a jövő szoftveres és hardveres megoldásai

Skype Londonban tartotta Skype Night névre keresztelt konferenciáját, melyen a világ minden részéről több mint 100 partner és fejlesztő cég vett részt.

Benedek Balázs helyszíni beszámolója
A rendezvényt Niklas Zennström, a Skype vezérigazgatója nyitotta meg, majd bemutatták a jövő szoftveres és hardveres megoldásait. Az i-mate négy új mobil készüléket jelentett be, melyek 3G és/vagy Wifi hálózaton keresztül teszik lehetővé a Skype program használatát.

Szintén partneri fejlesztés volt a WebDialogs cég „Unyte” megoldása, mely a Skype hálózatán keresztül teszi lehetővé a közös munkát, így akár az egész képernyő megosztható egy vagy több felhasználó között. A „Unyte” ingyenes béta verziója december közepétől lesz elérhető.

Bemutatásra került a Skype legújabb 2.0 béta verziója is, amely számos hasznos funkcióval bővült. Fő újdonsága a videotelefon szolgáltatás integrálása volt. A felhasználók a telepítést követően webkamera segítségével egymást látva beszélgethetnek a világhálón keresztül, díjmentesen bárhol a világon. Az új kísérleti változat számos hasznos funkciója közül talán a legfontosabb a Skype kapcsolatok rendszerezése, melynek segítségével család, barát, kolléga stb. csoportok hozhatók létre és egy mozdulattal hívhatjuk, vagy küldhetünk szöveges üzenetet, fájlokat a csoport valamennyi tagjának. Az új verzió megkönnyíti a szöveges beszélgetések (chat), küldött fájlok vagy hívások visszakeresését is.

Új lehetőségeket kínál a Skype a céleszközök támogatásával. A közeljövőben már a számítógép bekapcsolása nélkül is igénybe vehetjük a Skype valamennyi szolgáltatását. Emellett a Skype – a mobilszolgáltatókhoz hasonlóan – beindítja emelt díjas tartalomszolgáltatás nyújtásának lehetőségét.

Mára a regisztrált Skype felhasználók száma elérte a 66 milliót és folyamatosan növekszik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés