Connect with us

Hirdetés

technokrata

7.1-es új Panasonic házimozi rádióerősítő

Laptop

7.1-es új Panasonic házimozi rádióerősítő

Az SA-XR55 házimozi rádióerősítő a Panasonic eredeti digitális erősítő technológiáját alkalmazza a kivételes hangminőség és magas kimenő teljesítmény biztosítására.

Az újonnan kifejlesztett kettős erősítésű meghajtó rendszer drámai módon javítja a 2-csatornás hangzás minőségét azáltal, hogy a két erősítő számára lehetővé teszi a nem hídkötésű hangsugárzók meghajtását (vagyis hagyományos hangsugárzók egyetlen hangkábellel való csatlakoztatásakor). A digitális erősítő nagyszerű közép- és magas tartományú átvitele szervesen egybeépül a kettős erősítésű meghajtás biztosította dinamikus basszussal, ami olyan érzelmekben gazdag, megindító hang-zást szólaltat meg, amilyen még a high-end analóg erősítők esetében is ritka.


A DVD-Audio formátumban rejlő lehetőségek teljes kiaknázásához az SA-XR55 nagy sávszélességű teljesítménye könnyedén kezeli a DVD-Audio legmagasabb minőségű, 192 kHz/24-bites, 2-csatornás műsorforrásainak 88 kHz-es frekvenciáját. Ez páratlan módon szólaltatja meg azt az ultra-magas frekvenciatartományt, ami a zenének külön-leges hangulatot és légkört kölcsönöz.

A többcsatornás lejátszás nagyszerű dolog. Az SA-XR55 támogatja a ma ismert leg-fejlettebb térhangzású formátumokat, többek között a Dolby Pro Logic IIx, Dolby Digital EX, DTS 96/24, DTS-ES, és DTS NEO:6 formátumokat. Lélegzetelállító 7.1-csatornás térhangzása csatornánként 100 watt kimenő teljesítményt biztosít. A ha-gyományos 5.1-csatornás hangzással összehasonlítva a 7.1-csatornás lejátszás a hátsó hangteret nagyobb folytonossággal ruházza fel, és nagyszerű első-hátsó hang-mozgás és -forgás biztosításával páratlanul élethű akusztikai teljesítményt nyújt. Az eredmény olyan gazdag, életteli hangulatú térhangzás, ami közvetlenül a cselekmény középpontjába helyezi a nézőket.

A tökéletesen felkészített SA-XR55 házimozi rádióerősítő a nézők számára egyaránt elérhetővé teszi a 2-csatornás lejátszást és a legfejlettebb térhangzást.

Kettős erősítésű meghajtás
Az SA-XR55 nagyszerű magas frekvenciás reprodukciót valósít meg, mivel a két erő-sítő lehetővé teszi az egyetlen hangkábellel csatlakoztatott hagyományos (nem hídkö-tésű) hangsugárzók meghajtását. A szokványos többcsatornás erősítők 2-csatornás lejátszásnál hangsugárzónként csak egy erősítőt alkalmaznak, és a háttérhangzású erősítőrészt egyáltalán nem használják. Az SA-XR55-ben azonban a Panasonic olyan eredeti technológiát alkalmaz, amely a végletekig kiaknázza a digitális erősítők karak-terisztikáját, teljesen szinkronizálva a két erősítőt, így azok a hagyományos csatlakoz-tatási mód alkalmazása esetén egyetlen hangsugárzót hajtanak meg. Ez kihasználja a digitális erősítő kiváló átvitelét, míg a megkettőzött meghajtó teljesítmény telt hangzáképet és tiszta mélyfrekvenciákat kölcsönöz. Az eredmény lélegzetelállító hangzás a 2-csatornás DVD-Audio, DVD-Video és CD műsorforrásokból. A kettős erősítésű meghajtó rendszer önműködően bekapcsol a 2-csatornás forrásoknál, és visszakapcsol hagyományos meghajtásra a többcsatornás műsoroknál. Többé nincs szükség a hangkábelek cseréjére a műsorforrásnak megfelelően. Amikor kettős vezetékezésű hangsugárzókat használ az SA-XR55-tel, a szokványos kettős vezeté-kezés lehetővé teszi minden egyes hangsugárzó három erősítővel történő meghajtá-sát a még magasabb hangminőség elérése érdekében.

Teljesen digitális erősítő
-Teljesen digitális feldolgozás
Erősítőink digitális feldolgozást alkalmaznak a teljes jelpályán, a bemenettől egészen a kimenetig. Minőségromlástól mentes erősítésük lehetővé teszi a ma ismert legfejlet-tebb audio műsorforrásaiban, mint például a DVD-Audio, rejlő lehetőségek teljes mér-tékű kiaknázását. Mivel erősítőink 192 kHz-ig kompatibilisek minden mintavételi frek-venciával, így a 192 kHz/24-bites jelekké konvertált analóg audio jelek pontos repro-dukálása nagyobb zenehallgatási élvezetet nyújt.

-Alacsony zaj, alacsony torzítás
A Panasonic és a Texas Instruments olyan technológiát fejlesztett ki, ami tulajdonkép-pen megszünteti a PCM-ről PWM-re történő konverzió esetén előforduló torzítást, a stabilitás elvesztése nélkül. Erősítőink 98 MHz-es feldolgozást végeznek. A bennük alkalmazott 4-dimenziós zajformáló technológia csökkenti a zajt és a kompenzációs hibajavítás gondoskodik az ultra-alacsony torzításról még a magas frekvenciás han-goknál is. Rendelkeznek ezen kívül egy VGDA (változó erősítésű digitális erősítő) funkcióval is, ami tényleges felhasználási viszonyok között javítja a jel-zaj arányt, így nagyszerű hangzást élvezhet még esti zenehallgatás közben is, amikor a hangerő alacsony szintre van állítva.

-Nagy hatékonyság, nagy teljesítmény
A holtidő szabályozásnak nevezett, fejlett kapcsolású erősítő szabályozási mód egy soros RC-védelemmel együttműködve több mint 90 %-os elektromos teljesítmény-hatékonyságot tesz lehetővé a kimeneti fokozatnál. Ez a szuper-magas hatékonyság nem csak energiát takarít meg és csökkenti a hőtermelést, de stabil, magas minőségű hangzást is biztosít. Erősítőink kimenő teljesítménye is magas. A 7 csatornás, egyen-ként 100 watt teljesítmény leadásával – ami az ilyen vékony erősítők körében igen tekintélyes mértékű – kiváló hangzást ér el, ami a DVD és más többcsatornás műsorforrások elválaszthatatlan velejárója.

-Széles frekvenciatartomány, nagy sávszélesség
A Panasonic digitális erősítők magas frekvenciaátvitele elérheti akár a 88 kHz-es értéket is, és nagy sávszélességükhöz alacsony torzítás társul. Ezen felül a teljes frekvenciatartományt meghajtják – ezt az analóg erősítők nem képesek megtenni. Mindez olyan erősítőt eredményez, amely tisztán képes reprodukálni még a 20 kHz és afeletti magas frekvenciájú hangokat is, és kiaknázza a DVD-Audio és más fejlett műsorhordozók figyelemre méltó lehetőségeit.

-7.1 csatornás térhangzás
Az SA-XR55 a hagyományos 5.1-csatornás hangteret két hátsó csatornával kiegé-szítve lenyűgöző 7.1-csatornás térhangzást biztosít. A nézők lélegzetelállító hangha-tásokat élvezhetnek a Dolby Pro Logic IIx 7.1-csatornás műsorforrásokból, vagy használhatják az SFC funkciót, amely 7.1-csatornás környezetet szimulál bármely műsorforrásból.

Az SA-XR55-ös 2005 őszétől elérhető 94.990 forintos ajánlott bruttó fogyasztói áron.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés