Connect with us

Hirdetés

technokrata

Wi-Fi kerül a digitális fényképezőgépekbe!

Laptop

Wi-Fi kerül a digitális fényképezőgépekbe!

A Nikon először kínálja a beépített vezeték nélküli LAN (Wi-Fi) támogatást kompakt digitális fényképezőgépeiben.

Minden eddigi kompakt digitális fényképezőgépnél nagyobb sokoldalúságot kínálva az új Coolpix P1 és Coolpix P2 fényképezőgépek teljes körű beépített Wi-Fi LAN támogatást kínálnak (IEEE802.11b/g).

A beépített Wi-Fi LAN támogatás (IEEE802.11b/g) előnyeit nyújtva az új Coolpix P1 és Coolpix P2 olyan kiváló és sokoldalúan használható fényképezőgépek, amelyek felvételkészítési funkcióinak kihasználásához nem szükségesek vezetékek vagy kábelek. Az USB csatlakozás mellett, amellyel a fényképezőgép egyszerűen csatlakoztatható számítógéphez vagy más perifériához, a vezeték nélküli átvitel segítségével a fotós a fényképezőgép memóriakártyájáról, vagy a beépített memóriából (32MB a Coolpix P1; 16MB a Coolpix P2 esetében) közvetlenül a megadott számítógépre küldheti el a képeket.

A vezeték nélküli fotózás során a felvételek azonnal, rögtön a kép elkészülte után áttöltődnek a kiválasztott számítógépre. A képeket a számítógépen a Nikon erőteljes, mégis könnyen és egyszerűen használható PictureProject szoftverével lehet megjeleníteni, szerkeszteni. A vezeték nélküli nyomtatással pedig PictBridge-kompatibilis nyomtatón nyomtathatók ki a képek, felesleges vezetékek és kábelek nélkül.

Természetesen ezek a funkciók könnyen használhatók: egyszerűen telepítse azokat a Varázsló (Wizard) programmal, és élvezze a vezeték nélküli, rugalmas digitális fotózást.

Hogy a digitális fotózás még könnyebb legyen, a Nikon olyan kompakt digitális fényképezőgépeket mutatott be, amelyekkel az adattovábbítás igazán egyszerű és gyors. A képtovábbítási technológiát a Nikon a FotoNation Inc.-vel és a Microsoft-tal közösen fejlesztette ki. Aztán 2003-ban a Nikon bemutatta a WT-1 vezeték nélküli adókészüléket, amelyet a digitális tükörreflexes D2H fényképezőgéphez csatlakoztatva lehetővé vált a képek vezeték nélküli továbbítása. Ezt 2004-ben a WT-2 vezeték nélküli adó követte, amelyet a D2X-hez terveztek. A WT-2 nem csak biztonságosabb adattovábbítást tett lehetővé, de támogatta az új PTP/IP protokollt is.

Ezekkel a termékekkel a Nikon vezető pozíciót szerzett a vezeték nélküli képtovábbítás technológiájában, kivívva nem csak a sajtó, de a többi iparág elismerését is. A Nikon célja most az, hogy a vezeték nélküli átvitel előnyeit még több vásárlóval megismertesse, ezért két olyan, beépített vezeték nélküli LAN támogatású kompakt digitális fényképezőgépet mutatott be, amelyek új szintre emelik a digitális fényképezés élményét.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés