Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újfent frissült az AMD processzorkínálata

Laptop

Újfent frissült az AMD processzorkínálata

Két új CPU-t mutatott be a chipgyártó vállalat.

Alig egy hete írtunk arról, hogy az Advanced Micro Devices új, mobil processzort adott ki. A mobil Athlon 64 chip 4000+ 2,6 GHz-es órajelet és 1 MB-nyi másodszintű gyorsítótárat „kapott”, s 382 dolláros indulóáron került forgalomba. Ezzel párhuzamosan, az árérzékeny felhasználók számára kiadta 3300+ jelölésű mobil Sempron processzorát, 125 dolláros áron. Ugyanezen lapka vékony és könnyű noteszgépekhez készített változata is megjelent, 134 dollárért vehető meg (természetesen ezres tételek vásárlása esetén).

Más kategóriát képviselnek a most debütált lapkák, annak ellenére, hogy ezek is a notebookokban való felhasználásra terveztettek. A Turion család gyarapodott ugyanis az MT-40 és az MT-37 jelölésű példányokkal. Míg az előbbi 359 dollárba, az utóbbi 268 dollárba kerül (ezres tétel vétele esetén). A processzorok elsőként az extrém játékigények kiszolgálására szakosodott VoodooPC kínálatában jelennek majd meg, de hamarosan a többi, AMD-t favorizáló forgalmazó, mint például az Acer, is kiadja az erre alapuló noteszgépeit.

A mostani bejelentést követően immár 12-féle 64 bites Turion lapkával rendelkezik az Advanced Micro Devices kínálata. A vékony és könnyű notebookok számára fejlesztett CPU-k korábbi változatai közül három tartozik az alacsonyabb energiaigényű ML, és hét a normál felhasználásra tervezett MT processzorok közé. Ezeket (a most útjára bocsátott példányokkal egyetemben) az AMD kifejezetten az Intel Centrino platformjában hatalmas sikereket elért Pentium M ellenében tartja a piacon.

Érdekesség, hogy az AMD direkt a San Francisco-beli Intel Developer Forum lezajlása előtt pár nappal jelentette be a két új processzort. Az Intel riválisa ugyanis szeret legnagyobb piaci vetélytársának „orra” alá borsot törni: gyakran számol be új CPU-król vagy azzal kapcsolatos fejlesztésekről közvetlenül az Intel show-jai előtt, hogy kifogja annak vitorlájából a szelet.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés