Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Novell GroupWise 7 – út a többplatformos együttműködés felé

Laptop

A Novell GroupWise 7 – út a többplatformos együttműködés felé

A Novell bejelentette az iparág egyik legbiztonságosabb és megbízhatóbb csoportmunka platformjának, a Novell GroupWise legújabb verziójának nyílt bétaváltozatát.

A GroupWise 7 integrált e-mail és azonnali üzenetküldő rendszert, fejlett Outlook támogatást és a csomaggal együtt járó SUSE LINUX Enterprise Servert kínálja a felhasználók számára. A Microsoft Exchange rendszerrel ellentétben a GroupWise többféle operációs rendszeren – NetWare-en, Linuxon, és Windows-on – is fut.

„A Novell már 2015-ig elkötelezettséget vállalt a GroupWise támogatására, ami jelzi, hogy ügyfeleik számíthatnak a GroupWise folyamatos fejlődésére most és a jövőben egyaránt.” – mondta Mark Levitt, az IDC csoportmunka-támogató számítástechnikával foglalkozó részlegének alelnöke – „Mivel a GroupWise több más platform mellett Linuxon is elérhető, a Windows rendszeren túlra tekintő cégeknek valódi alternatívát kínál.”

A GroupWise 7 révén a felhasználók a saját munkastílusukhoz igazíthatják a kliensszámítógépeket. Az új fejlesztések közé tartozik az e-mail és azonnali üzenetküldő rendszerek integrációja, így a felhasználók már az e-mailben láthatják, hogy a küldő pillanatnyilag elérhető-e online. Így át lehet térni az üzenetküldőre, azonnal kiváltva a hosszadalmas e-mail párbeszédeket. A termék ezen felül tartalmaz egy új „home” nézetet is, amely a legszükségesebb információit összegzi egy helyen. Ebben a nézetben felhasználónkét több naptár található a párhuzamos projektek könnyebb kezelhetősége érdekében, és egy gyors navigációs gombsor révén a felhasználó a leggyakrabban használt helyeket egy egyszerű, egykattintásos felületen keresztül is elérheti.

A GroupWise 7 előnyei
A Novell GroupWise révén lendületbe hozható a kapcsolattartás, a feladatok rendszerezése és a kommunikáció. A termék tervezésekor cél volt, hogy kiküszöbölje a felesleges kommunikációs folyamatokat és az együttműködési megoldásra jellemző bizonytalanságot, így a Novell GroupWise a felhasználók számára biztonságos és megbízható e-mail, naptár, azonnali üzenetküldő, feladatszervező, dokumentumkezelő és adattárolási funkciókat kínál.

A GroupWise 7 termékcsomagban megtalálható a Novell SUSE LINUX Enterprise Server is, így ez nem jelent további költséget az ügyfelek számára. A SUSE LINUX Enterprise Server csomagba foglalásával a GroupWise ügyfelek számára lehetőség nyílik a vezető nyílt forráskódú szerver platform megismerésére. Kliens oldalon a GroupWise támogatja a Windows, Linux és Macintosh rendszereket, valamint a webböngészőket és a mobil eszközöket. A GroupWise 7 támogatja a PocketPC és Palm OS alapú személyi asszisztensek bölcső alapú szinkronizálását is. A szerverekhez a biztonságos hozzáférést a Simple Object Access Protocol (SOAP), egy szabványos webszolgáltatás alapú felület biztosítja, amely könnyebbé teszi a fejlesztők számára az egyéni alkalmazások létrehozását és integrálását.

A béta szoftver elérhetősége
A Novell GroupWise 7 nyílt bétaverziói már ingyen letölthetőek. Az árak bejelentése a termék piaci megjelenésekor történik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés