Connect with us

Hirdetés

technokrata

A WinPIM tíz éve

Laptop

A WinPIM tíz éve

A kínai YQSoft 1995-ben indította útjára WinPIM nevű személyes információkezelőjét, ami a napokban váltott 8-as verzióra.

Tíz év hosszú idő egy szoftver életében, az alapszolgáltatásokat (határidőnapló, feladatkezelő, naptár, címjegyzék) ez idő alatt számos funkcióval bővítették, így ma már alkalmas RichText formátumú digitális napló vezetésére, jegyzeteink csoportosítására, hálózatban történő használatra, tenyérgépeken tárolt adatok szinkronizálására.

A csoportokba szervezhető címjegyzékbe felvett partnerek elérhetőségi adatait további hasznos információkkal egészíthetjük ki; rugalmasságát mi sem bizonyítja jobban, hogy ezeket a mezőket szükség esetén átnevezhetjük. Közvetlenül a programból felhívható partnereinket a CSV és a HTML formátumon kívül szabványos vCardba is exportálhatjuk, a kapott elektronikus névjegykártyákat importálni is tudja. A bejegyzett találkozókat és feladatokat (például emlékeztetőket) hozzárendelhetjük egy-egy partnerhez, amiket a WinPIM nem csak a megfelelő nézetben, hanem a címjegyzék Műveletek szekciójában is megmutat. A Jegyzetek nézetből megközelíthető Adattárába bekerültek magyar települések is; amikor a címjegyzékben partnereink adatait írjuk be, egyező irányítószám esetén automatikusan kitölti a megye és a város nevét.

Speciális levélküldőjével e-mail sablonokat hozhatunk létre, melyben makrók helyettesítik be a címjegyzék adatait. Ez a szolgáltatása otthon és kisvállalkozásban nélkülözhetetlenné teszi, ugyanis a megadott időpontban emlékeztethet egy-egy küldendő e-mailre, az esedékes találkozóra vagy teendőre. Akinek a gépére telepítve van a Microsoft Word 95 vagy újabb verzió, a WinPIM-mel bonyolíthatja a körlevelezést.

Az YQSoft kifejlesztett hozzá különféle, külön hozzáférhető adatszinkronizálókat, amivel megoldható a tenyérgépen tárolt adatok összehangolása. Készült hozzá Microsoft Címjegyzék-szinkronizáló is, amivel az Outlook Express is fel tudja használni a WinPIM-ben nyilvántartott kapcsolatainkat. Az Outlookkal dolgozók számára is készült kiegészítő, sőt, két különböző WinPIM-adatmappa egyeztetése is megoldható.

Az adatmappa megosztható a helyi hálózatban, amihez a LAN-állomások szimultán csatlakozhatnak, és kiolvashatják belőle a találkozókat, feladatokat, megtekinthetik a naptárat, vagy akár írhatnak is bele, attól függően, hogy milyen felhasználói jogosultsággal rendelkeznek. A közelmúltban készült el a WinPIM adatkiszolgáló, amivel nagyobb hálózaton vagy akár az interneten keresztül van mód az adatok megosztására. Aki rendelkezik belépési adatokkal a winpim.net-re, annak valóban kitárulnak a lehetőségek: bármikor, a világ bármely pontján élő partnerrel megoszthatja az adatait.

A verzióváltás egyik nagy újítása, hogy támogatja a Windows XP-színsémákat. Átalakult az SMS-küldő is: ha a mobiltelefont összekötjük a számítógéppel, akkor a kiválasztott partnereknek közvetlenül a programból, a mobilon keresztül küldhetünk SMS-t.

Három éve az elsők között fordították le a kezelőfelületét, és azóta a magyaron kívül elkészült a francia, a holland, a német, az olasz és a spanyol honosítása is.

A személyes és a munkacsoport kiadás beszerezhető a Soft-Trans-tól.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés