Connect with us

Hirdetés

technokrata

3Com: Biztonságos, konvergens, teljes hálózati portfolió

Laptop

3Com: Biztonságos, konvergens, teljes hálózati portfolió

A 3Com a magyar távközlési szolgáltatók hálózati megoldásszállítója.

A 3Com Magyarország gerinchálózati, végponti és hálózatbiztonsági berendezések és megoldások szállításáról írt alá keretszerződéseket a legfontosabb hazai távközlési szolgáltató vállalatokkal: a T-Commal, az Invitellel és az Antenna Hungáriával.

“A szállítások megkezdődtek: az Antenna Hungáriához megérkeztek a 3Com legújabb, konvergens switch-családjának, a 3Com 5500-asnak első berendezései, valamint útválasztók és végponti eszközök.” – jelentette be Lehner Tamás, a 3Com Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az egy évvel ezelőtt újjászervezett, a korábbinál lényegesen nagyobb döntési szabadsággal felruházott hazai vállalat eredményeiről szólva elmondta: “Az új hazai 3Com vállalat egy év alatt kétszámjegyű növekedést ért el, és egyértelművé tette piacvezető pozícióját az eladásokban domináns Fast Ethernet szegmensben, megőrizte vezető szerepét a Desktop Gigabites eszközök területén, növelte részesedését a moduláris gerinchálózati berendezések területén.

A nemzetközi 3Com vállalat teljessé vált megoldás-portfoliója jelentős szerepet játszott a magyarországi sikerekben. Az egy évvel ezelőtt a piacon újdonságként bejelentett routerek, az IP-telefónia eszközei, valamint a nagyvállalati alkalmazásra kifejlesztett kapcsolók, a vezeték nélküli hálózati eszközök iránt jelentős érdeklődés nyilvánult meg. Használói kereskedelmi láncok, oktatási intézmények, és a legújabban: távközlési szolgáltatók.”

A 3Com korábban szinte egyáltalán nem volt jelen a magyarországi távközlési szolgáltatók piacán. A T-Commal, az Invitellel és az Antenna Hungáriával most aláírt keretszerződések mellett a 3Com Magyarország az elmúlt időszakban már szállított gerinchálózati és más berendezéseket a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak is. Hasonló megoldásokkal látta el az Argosz Biztosítót és más, kiterjedt LAN rendszereket működtető felhasználókat.

Érzékelhetően növekszik a magyar piac igénye az IP-alapú telefónia iránt. Lehner Tamás ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: “A 3Com küldetésének tekinti ennek a költségtakarékos kommunikációs technológiának az elterjesztését Magyarországon, ezen belül is elsősorban a közszférában.”

A SIP-es (Session Initial Protocoll) rendszer támogatására is képes 3Com IP telefonkészülék Magyarországon először a lélektani határ, 100 USD (árfolyam függvényében 20 ezer forint) alatti áron lesz hozzáférhető a következő hetektől kezdve.

A 3Com Magyarország az elmúlt időszakban a kecskeméti Tomori Pál Főiskolán helyezett üzembe egy olyan, 50 felhasználós hálózatot, amely a hang és adatkommunikációt egy infrastruktúrába integrálja, takarékos telefonálást és egyszerűen menedzselhető távközlési rendszert tett lehetővé.

A 3Com megállapodott a CBA-val arról, hogy annak új logisztikai központját is IP telefonalközponttal és végberendezésekkel szereli fel. A 200 mellékállomást tartalmazó hálózat integrált hang- és adatkommunikációját 3Com vezeték nélküli kapcsolat biztosítja.

2005-ben – részben a nemzetközi tendenciákkal szinkronban, részben pedig a közszféra informatikai hálózatfejlesztését szorgalmazó, korábban meghirdetett állami pályázatok elmaradása miatt – megtorpant Magyarországon a 10/100-as kapcsolók iránt az elmúlt években dinamikusan növekvő kereslet. Míg 2004 első negyedévében Layer 2-es eszközökből 223 ezer új portot vásároltak, az idei év azonos időszakában alig 192 ezret. A 3Com a piac csökkenése ellenére tovább növelte értékesítési előnyét legnagyobb versenytársával szemben. A gigabites eszközök piacán ugyanebben az időszakban, ha lassan is, de folytatódott a növekedés: 18 ezer portról 25 ezer portra. A 3Com itt megőrizte meghatározó pozícióját.

Szabó Gábor, a 3Com közép-európai regionális marketing igazgatója elmondta, hogy a világ egyik vezető hálózati eszköz és megoldásszállítója a hálózatbiztonsági piac globális vezető vállalatának, a TippingPointnak legutóbbi megvásárlása révén a régióban, ezen belül Magyarországon is megjelenik legkorszerűbb behatolásvédelmi eszközeivel. A 3Com végrehajtotta termék- és megoldás-portfoliójának korszerűsítését: több mint 250 új elemmel gazdagodott a 3Com termékválasztéka. Konvergens, biztonságos új kapcsoló és útválasztó-családjai, gerinchálózati és végponti berendezései, valamint az IP telefóniában beérett termékei képesek kielégíteni a Magyarországon keletkező bármely hálózati fejlesztési igényt, beleértve a terabájt kapacitású nagyvállalati eszközöket, kapcsolókat, routereket, a nagybiztonságú, redundáns berendezéseket és a vezeték nélküli megoldások széles skáláját.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés