Connect with us

Hirdetés

technokrata

Már támogatja a magyar nyelvet a legújabb Skype

Laptop

Már támogatja a magyar nyelvet a legújabb Skype

Rengeteg hibajavítás és alapos funkcióbeli bővülés – az új chatprogram jellemzői. Érdemes lecserélni a korábbi klienst, különösen a magyar nyelv hivatalos támogatása miatt.

A Skype-ot a luxemburgi központtal rendelkező Kazaa fejlesztői hozták létre. A Sharman Networks szerzői jogvédők által sokat szidott peer to peer hálózati megoldása révén internetes beszélgetéseket lehet lebonyolítani, teljesen ingyen. Minden, amire szükségünk van, az a szoftver, egy fülhallgató és egy mikrofon, s máris igen jó minőségben lehet csevegni egy másik PC-tulajdonossal.

Niklas Zennstrom, a Skype igazgatója lassan egy éve jelentette be, hogy a szoftver képes vezetékes (és mobiltelefonos) hálózatokkal is felvenni a kapcsolatot, azaz olyan embertársainkkal is kapcsolatot teremthetünk a modern technika révén, akik nem rendelkeznek számítógéppel (vagy Internet-előfizetéssel). Mindez a legújabb, spyware- és adware-mentes Skype változattal ki is próbálható, ami akár a Terminal Download adatbázisából is letölthető. A Skype egyébként több nagy távközlési vállalattal is megállapodott, így tovább bővült azoknak a köre, akiket el lehet Interneten keresztül érni, rendelkezzenek akár csak hagyományos telefonnal is. Ráadásul frissült a linuxos felhasználók számára készített változat is.

A szoftver egyébként azonnali üzenőkliensként is használható (egyszerre akár 48 ember is cseveghet egy közegben), de legfontosabb szolgáltatása természetesen az internetes hangátvitel. A program internetes és Internetről kiinduló hívások (SkypeOut) kezelésére képes, és tavasz óta a vezetékes vagy mobiltelefonos hálózatból is lehet már Skype-felhasználókat hívni (SkypeIn). Mindkét szolgáltatás előre fizetéssel vehető igénybe, az utóbbinál saját telefonszámot is kapunk, méghozzá abba a régióba, amelyikbe mi szeretnénk. Szintén fizetős szolgáltatásként vehető igénybe a hangposta (Voicemail) is.

Az 1.3.0.45-ös változat néhány újdonsága

– új funkció: továbbfejlesztett Contact Importer, animáló érzelemikonok, szolgáltatások panel, nem fogadott hívások panel megjelenése, több engedélyezési kérelem egy ablakból való küldése stb.
– bővült a támogatott nyelvek listája, többek között Simon Péter jóvoltából már magyarul is „tud” a Skype
– hívástartás, hívásnémítás gombok a fő eszközkészletben
– továbbfejlesztett logolási képesség proxy mögött
– több mint egy tucat hibajavítás (például a system tray-ben levő ikon korábban nem mindig reagált megfelelően a duplakattintásokra, és több bejelentkezési, programindítási hiba is megszűnt)



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés