Connect with us

Hirdetés

technokrata

Playstation 3 Linuxszal

Laptop

Playstation 3 Linuxszal

A Sony következő generációs játékkonzolja inkább szórakoztató szuperszámítógép lesz, semmit egyszerű játékgép.

Ken Kutaragi, a Playstation atyja, a Sony egyik igazgatója bejelentette, hogy a következő generációs játékkonzol, a Playstation 3 több lesz egyszerű játékkonzolnál. Egy interjúban elárulta, hogy a PS3-ak merevlemezére előretelepített Linuxot terveznek a cégnél, így ezek inkább lesznek számítógépek, mint játékkonzolok. Igaz, a Playstation harmadik generációja alapértelmezett esetben winchester nélkül lesz megvásárolható, aminek az az oka, hogy „nem számít, mekkora kapacitást zsúfolunk bele, az nem lesz elegendő.” – nyilatkozta Kutaragi.

Ebből következően a merevlemez opcionális lesz, azaz külön megvásárolható kiegészítés az eszközhöz. Mindez ugyan extra költségeket is jelent, viszont jelentős funkcionalitásbeli bővülést is. Kutaragi beszámolója szerint egyes PS3 modellek 2,5 colos (jellemzően noteszgépekben használt méretű) HDD-bővítőhellyel (bay) lesznek ellátva, ahova a felhasználó akár 80 vagy 120 GB-os merevlemezt is behelyezhet.

Ezzel a lépéssel komolyan „alávághatnak” a következő generációs Microsoft konzolnak: az Xbox 360 ugyan alapból tartalmazni fog merevlemezt, de „csak” egy 20 GB-os kapacitással bíró modellt. Igaz, redmondi források megszellőztették, hogy nagyobb kapacitású változatokat is piacra dobhatnak, ha igény lesz rá.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés