Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minden idők legtöbbet eladott Macintosh operációs rendszere

Laptop

Minden idők legtöbbet eladott Macintosh operációs rendszere

Több mint 2 milliót értékesítettek már a Mac OS X Tiger operációs rendszerből, jelentette be az Apple.

Az évente megrendezésre kerülő Worldwide Developer Conference (WWDC) szakkiállítás és konferencia megnyitóján az Apple bejelentette, hogy az új Mac számítógépekhez mellékelt példányokkal együtt már több mint 2 millió példányt értékesített a Mac OS X operációs rendszer legújabb 10.4 Tiger változatából – melynek köszönhetően ezt minden idők legsikeresebb Mac OS kiadásának tekinti. A Microsoft és Adobe cégek mellett több száz más fejlesztő is bejelentette már a Mac OS új változatához hangolt frissítéseit. Független fejlesztők már több mint 400 Műszerfal kiegészítőt, 550 Automatizáló funkciót és 40 Spotlight modult is bemutattak.

“A Tiger fogadtatása minden várakozásunkat felülmúlt.” – mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. “A kritikusok dicséretét jól alátámasztja partnereink igyekezete, hogy mind több izgalmas kiegészítőt fejlesszenek a Tiger új technológiái alapjaira.”

A Tiger több mint 200 új funkciót kínál – köztük olyan újdonságokat, mint a modulárisan bővíthető Spotlight kereső, mely a felhasználók saját dokumentumaiban, címtárában és levelezésében is képes meglelni a keresett adatokat, vagy a Műszerfal, mely egyszerű, praktikus, gyors hozzáférést biztosít a legszükségesebb adatokhoz és számtalan célra találhatók hozzá kis kiegészítő modulok.

A Mac OS 10.4 Tiger frissítő megvásárolható az Apple viszonteladóknál és az online Apple Boltban is, akár ötfelhasználós családi csomagban is. Használatához 256 MByte RAM tár, PowerPC G3, G4 vagy G5 processzorral felszerelt Macintosh számítógép és alaplapra integrált FireWire kapu szükséges.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés