Connect with us

Hirdetés

technokrata

A microsoftosok nem ajánlják a Netscape használatát

Laptop

A microsoftosok nem ajánlják a Netscape használatát

A redmondi szoftverfejlesztő egyik alkalmazottja saját webes naplójában nem tanácsolja a rivális böngésző használatát, annak nem szabványos működése miatt.

Az Internet Explorer – Netscape szembenállás a múlt évezred utolsó éveiben komoly konfliktusként bontakozott kis, s azzal az eredménnyel zárult, hogy a Microsoft fejlesztette böngésző átvette a domináns szerepet, míg a Netscape „behódolt”. Az egykor szebb napokat látott browser tulajdonjogát megvásárolta az AOL, a vállalat aztán belement egy több éves szerződésbe a Microsofttal, minek következtében a Netscape gyakorlatilag parkolópályára került.

Nemrég azonban megújult a rivális böngésző, fejlesztői kiadták nyolcas változatát. Ám alighogy megjelent, máris támadások célpontja lett: a debütálást követő 1 nap (!) alatt közel 50 biztonsági hibát találtak benne. Ennek kiküszöbölésére rohamtempóval lecserélték a 8.0-s változatot 8.0.1-re, amely jóval biztonságosabbá tette a szoftver használatát. Mindamellett továbbra is maradtak kétkedők, ellenzők, többek között például Dave Massy, aki a redmondi szoftverfejlesztő gigász Internet Explorerrel foglalkozó részlegének vezető programmenedzsere.

Massy saját blogjában arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogy vigyázzanak a szoftverrel. Miután ugyanis valaki feltelepíti a 8-as Netscape-et (mely a Firefox és az Internet Explorer motorját egyaránt használja), a Microsoft browsere a továbbiakban nem helyesen jeleníti meg az XML file-okat – egészen pontosan egy üres oldal jelenik meg a tartalom helyett. Habár hivatalosan nem derült ki, hogy mely változatokat érinti az eset, a DeveloperDex fórumán egy felhasználó arra panaszkodott, hogy a hatos Internet Explorernél akkor tapasztalta a jelenséget, amikor azt egy olyan Windows XP-n futtatta, amire felkerül az operációs rendszer második javítócsomagja.

A Microsoft bejelentette, hogy kivizsgálja a problémát, és a Netscape-pel együttműködve azon fognak dolgozni, hogy megszűnjék a hiba. Amíg ennek „kézzelfoghatóvá” nem válik az eredménye, addig azt javasolják a felhasználóknak, hogy uninstallálják a Netscape-et a rendszerről, és szerkesszék vissza a Registry beállításokat az eredeti állapotra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés