Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: egyedülálló közösségfejlesztő program a Kapcsolódj be! keretében

Laptop

Nokia: egyedülálló közösségfejlesztő program a Kapcsolódj be! keretében

A nyíregyházi Dialógus Önkéntes Csoport egyedülálló közösségfejlesztő programot indított.

„A dobolás nemcsak a zenét szeretteti meg a fiatalokkal, de közösséggé is kovácsolja őket. A Dialógus Önkéntes Csoport dob-programja ép és hátrányos helyzetű fiatalokat tanít meg közösségépítésre és a közösség erejének megismerésére.” – mondta Madják András, a nyíregyházi Dialógus Önkéntes Csoport koordinátora a dob programot bemutató sajtótájékoztatón.

A középiskolás diákokból álló Dialógus Önkéntes Csoport 2005. elején egyedülálló közösségfejlesztő programot indított Nyíregyházán a fiatalok számára. A dob-klub célja, hogy a helyi ifjúságot – beleértve, ép, mozgássérült és hátrányos helyzetű diákokat – a dobolás közös tanulásával közösséggé kovácsolja, és egyben értékes és igényes szabadidőprogramot nyújtson nekik.

A dob-klub program keretében a csoport megismerkedik a dobokkal, felveszi a kapcsolatot a helyi iskolákkal és minél több fiatalt szeretne bevonni a dob-klub tevékenységébe. Így a hasznos szabadidős tevékenyég megszerettetése mellett a csoport minél több fiatalt tud önkéntes munkán keresztül közösségépítésre, szervezetfejlesztésre tanítani.

A Dialógus Önkéntes Csoport a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) partnerszervezete, a Dob-klubot és a kapcsolódó tábort a “Make a Connection – Kapcsolódj be!” civil közösségépítő program keretében szervezi.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés