Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megkezdődött a 24 órás Programozóverseny

Laptop

Megkezdődött a 24 órás Programozóverseny

Ma 9 órakor kezdetét vette a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen az V. Nemzetközi 24 órás Programozóverseny.

A verseny februári meghirdetését követően összesen 304 csapat regisztrált. A nemzetközi elismertséget jelzi, hogy 4 kontinens 49 országából érkezett jelentkezés. A résztvevők többségében főiskolai és egyetemi hallgatók, illetve az azóta már iparban dolgozó profik. Közülük többen még hallgatóként ismerkedtek meg a verseny nyújtotta extrém kihívással, és egyfajta nosztalgiát érezve jelentkeztek ismét a versenyre. A március 5-i internetes előválogatón öt óra állt a csapatok rendelkezésére, hogy a hat egymástól független, fokozatosan nehezed programozási feladatot megoldják. A legjobb 30 csapat meghívást kapott a budapesti 24 órás dönt re. Magyarországon kívül Lengyelországból, Argentínából, Litvániából, Romániából, Ausztriából, Hollandiából, Ukrajnából, Németországból, és Svédországból érkeztek csapatok a helyszínre.

Az idei döntőn nemcsak a résztvevő csapatok sokfélesége mutatja a verseny egyre nagyobb elismertségét, hanem Magyarországról is egyre többen tisztelik meg jelenlétükkel az eseményt. A megnyitót Dr. Kovács Kálmán, informatikai és hírközlési miniszter tartotta. A miniszter úr megnyitóbeszédében kiemelte az információs társadalom létjogosultságát, és üdvözölte a verseny szervezőit, hogy ilyen színvonalas eseményt tudtak tető alá hozni. Dr. Sallai Gyula, a BME rektorhelyettese az informatika egyetemi képzésben elfoglalt szerepét emelte ki köszöntőjében, majd sok sikert és kellemes magyarországi tartózkodást kívánt a versenyzőknek.

Hogy a verseny nemzetközisége ne okozzon problémát, a résztvevők számára már az elején nyilvánvalóvá tették a szervezők: a verseny hivatalos nyelve angol. Ez azt jelenti, hogy a reggel 9 órakor megkezdődött 24 órás verseny feladatait is minden csapat angol nyelven kapta kézhez. A feladatok minden évben egy konkrét téma köré csoportosulnak, idén ez a mobiltelefonok programozása. Benedek Balázs, a verseny korábbi főszervezője idén a feladat összeállításáért volt felelős, mely véleménye szerint minden eddiginél színvonalasabb, és méltó lesz a rendkívül erősnek ígérkező mezőnyhöz.

A verseny május 1-jén, vasárnap reggel 9 órakor fejeződik be. Az előreláthatóan délután 15 óráig tartó zsűrizés és értékelés után kerül sor az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjkiosztóra. A zsűrizés idei különlegessége, hogy lévén játékfejlesztésről is van szó, a szubjektív értékelést maguk a versenyzők fogják végezni, bár ezt a verseny kezdetekor ők még nem tudták. Az érdeklődők a döntő ideje alatt folyamatos szöveges beszámolón keresztül követhetik az eseményeket a verseny honlapján. A megnyitó ünnepség, az utána következő 24 óra eseményei, valamint a díjkiosztó ünnepség az mms://live.eestec.hu/ch24 címen élőben, Windows Media Playerrel tekinthető meg.

A verseny színhelye
BME Informatika Épület
Budapest XI, Magyar tudósok körútja 2., 1117
Feladatbeadás: 2005.05.01. reggel 9 óra
Ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadó: 2005.05.01. délután 3 óra



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés