Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebook GSM képességekkel

Laptop

Notebook GSM képességekkel

A Sony legújabb Vaio noteszgépe támogatja a GSM-kapcsolatokat is a Wi-Fi és a Bluetooth vezetékmentes kapcsolódás mellett.

Nem túl sok információ látott napvilágot eddig a távol-keleti óriás vállalat legújabb hordozható számítógépéről, mely egyelőre a PCG-4E1L modelljelölést kapta. A május 10-ére várható notebook különlegessége, hogy támogatja a tri-band, azaz háromsávú (900/1800/1900 MHz) GSM kapcsolatokat is; amely jellemző a legtöbb noteszgépről nem mondható el.

A fentiek mellett természetesen egyes 802.11-es vezetékmentes hálózati csatlakozási szabványoknak is eleget tesz kialakítása, így a mindig útban levő drótoknak végleg búcsút lehet mondani (kivéve természetesen a tápegység vezetékét). Még a kisebb kommunikációs vagy szórakoztatóelektronikai eszközeinkkel (PDA, fényképezőgép stb.) való szinkronizáció sem igényli a kábelt: a Bluetooth teszi teljessé a vezeték nélküliség érzését.

Mindez a notebook FCC (Federal Communications Comission – Szövetségi Hírközlési Bizottság) dokumentációjából derül ki, mint ahogyan az is, hogy a két fő vezetékmentes szabvány, azaz a GSM és a Wi-Fi nem lesz párhuzamosan használható. A hírt elsők között továbbadó Engadget site vélekedése szerint a végleges változat a Sony Vaio noteszgépek T sorozatába fog majd beilleszkedni, legalábbis a prototípus képei alapján erre lehet következtetni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés