Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közel 45 milliónyi Firefox letöltés

Laptop

Közel 45 milliónyi Firefox letöltés

Sokan vadásznak (Tűz)rókára.

Utoljára február közepén számoltunk be egy nagy mérföldkőről a Firefox „életében”: az alternatív böngésző az év második hónapjában lépte át a 25 milliós letöltési számot. Ismeretes, hogy a browser még a tavalyi év novemberében érte el a végleges, 1.0-s állapotot – az első száz nap alatt pedig rengetegen töltötték le és próbálták ki a szoftvert – átlagosan napi 250 ezren.

Tegnap újabb számadat látott napvilágot: a SpreadFirefox.com szerint a hivatalos Firefox Download Counter, azaz a szoftver letöltésszámlálója már közel 45 milliós számot mutatott (a cikk írásának időpontjában egészen pontosan 44.293.015-öt). A változást egyébként mindenki figyelemmel követheti, mivel a felfrissített számlálót RSS-en keresztül élőben lehet megtekinteni, amely valósidejű adatokat tartalmaz.

Ismeretes, hogy az internetezők már a megjelenés előtt is érdeklődtek a böngésző iránt: a tavaly nyáron komoly biztonsági problémáktól szenvedő Internet Explorer felhasználói tábora még a bétaváltozatok megjelenése alatt jelentős mértékben csökkenni kezdett. Nem véletlenül, hiszen a tesztverziókat is durván 8 milliószor töltötték le – ez predesztinálta a végleges Firefox sikerét is. A Microsoft egyébként sokáig védekező álláspontot vett fel, s azzal érvelt, hogy szoftvere semmivel sem védtelenebb más böngészőkhöz képest, csupán elterjedtebb, és ebből adódóan több fenyegetés irányul ellene. Jó ideig folyamatosan tagadták, hogy korábbra hoznák az új Internet Explorer debütálását, végül azonban Bill Gates az RSA 2005 konferencián meglepő közlést tett: kijelentette, hogy várhatóan még a nyáron megjelenik a hetes verziószámot viselő alkalmazás (teszt)változata.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés