Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új IBM notebook – kompaktabb, gyorsabb, biztonságosabb, mint valaha

Laptop

Új IBM notebook – kompaktabb, gyorsabb, biztonságosabb, mint valaha

Alacsony tömeg, nagyobb számítási teljesítmény és még biztonságosabb adattárolás jellemzi a Kék Óriás legújabb, X41-es Thinkpadjét.

A minap számoltunk be a Dell által a világ legkönnyebb noteszgépének nevezett hordozható számítógépről, mely alig 1,1 kilogrammos tömeggel bír. Nos, az IBM X41-es Thinkpadje ugyan nem tudott ezalá menni, de az 1,23 kilogramm még így is elismerésre méltóan kevés. Az X41-es Centrino technológián alapul, abból is a második generáción, minek ismeretében egyáltalán nem meglepő az 1,5 GHz-es, Dothan magos Pentium M lapka jelenléte (a processzor 2 MB-os belső cache-sel bír).

Operatív tárának mérete 512 MB-nyi, ami mellé egy 40 GB-os kapacitású winchester tartozik. Alapkiépítettség esetén optikai meghajtó nincsen az eszközben, de az X4 Ultrabase Dock bővítőhely révén igény esetén be lehet építtetni. 8 cellás lítium-ionos akkumulátoráról körülbelül 3 órányi folyamatos működési időt tud felmutatni a készülék, újratöltés nélkül. Vezetékmentes csatlakozásra is képes: más számítógépekkel a 802.11a/b/g standard révén tud összekapcsolódni, míg PDA-nkat, mobiltelefonunkat Bluetooth technológia által szinkronizálhatjuk a noteszgéphez.

Nem feledkeztek meg arról sem a notebook gyártói, hogy milyen fontos is a biztonság: az X41-es integrált ujjlenyomat-leolvasóval rendelkezik. A technika révén nemcsak a számítógép indításához, hanem az alkalmazások futtatásához, a webhelyekre való belépésekhez szükséges azonosítás is könnyen megoldható. Mindezt kiegészíti a Thinkpad Software Installer, amely automatikusan gondoskodik arról, hogy a legújabb meghajtóprogramok, BIOS és kritikus rendszerfrissítések mindig fel legyenek telepítve a számítógépre.

Az X41-es ára 2000 dollár környékéről indul.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés