Connect with us

Hirdetés

technokrata

A következő Photoshop

Laptop

A következő Photoshop

Az Adobe Systems május során tervezi megjelentetni méltán híres képszerkesztő szoftverének, a Photoshopnak legújabb változatát, illetve a hozzá kapcsolódó egyéb alkalmazásokat.

A vállalat webhelyén közzétett bejelentés szerint számos fejlesztésre került sor a Photoshop CS 2-ben, ami az első nagyobb átalakítás, bővítés, amióta az Adobe 2003 szeptemberében átfazonírozta a programot. Az mindenesetre érdekes, hogy maga a közlemény április 4-ére van datálva, tehát elméletileg erről csak a jövő héten tervezték tájékoztatni a nyilvánosságot; s ennek ellenére mégis kikerült a fejlesztő oldalára (természetesen PDF formában). A vállalat szóvivői (egyelőre) nem kívánták kommentálni a történteket.

Habár maga a közlemény név szerint nem említi az Indesign és az Illustrator programok új verzióinak megjelenését, de a tájékoztató szerint a Photoshop frissítés az új Creative Suite részeként jelenik majd meg. Ismeretes, hogy ebben a csomagban „hagyományosan” ez a három alkalmazás található, így valószínű, hogy nem csak a Photoshop újul meg.

Ez utóbbi egyébként a Healing Brush, azaz a retusáló ecset egy továbbfejlesztett verziójának megjelenését hozza majd el, illetve az úgynevezett nyers (raw) képekkel való munkát teszi hatékonyabbá új funkciók révén. A nyers (tömörítetlen) digitális képekkel való munkát elsősorban a profi fényképészek kedvelik. Szintén a közleményben olvasható, hogy be fog mutatkozni az úgynevezett Adobe Stock Photos, amely szolgáltatás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a vezető tartalomszolgáltatók művészi képeihez hozzáférhessenek.

A Photoshop CS2 Windows 2000 és XP operációs rendszerekre valamint Mac OS X-re lesz megvásárolható, május vége vagy július eleje felé. A teljes verzióért várhatóan 600 dollárt, egy korábbiról való frissítésért 150 dollárt kell majd kiadni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés