Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

BenQ 937s+

8 mm, 8 mérföld, 8 ms… Nem most kerültek a boltokba az első LCD monitorok, így tehát volt idő a fejlődésre. De vajon milyen fejlődésre? Az elsők között jelentette be a BenQ 8 ms-os válaszidejű monitorát.


Méret – nem kis darab
Sebesség tekintetében fantasztikus, tulajdonképpen mindegy is, hogy számadatként milyen gyors, lenyűgöző a sebesség és nem is gondolkodunk rajta, hogy szükséges-e a további fejlődés. Ilyennek kell lennie (mondom én most, persze a fejlődést mindig szereti az ember). De azért nem ez az egyetlen tulajdonsága egy monitornak. A színei rendben vannak. Telítettek, szépek, rikítanak.
Ami egy picit talán gond lehet, az a feketeszint. Sajnos az LCD monitorok egyik legnehezebben orvosolható problémája – működési elve miatt (háttérvilágítás előtt egy folyadékkristályos maszk) – az hogy sajnos bármilyen nagy fényerőt eresztenek bele, a kontrasztarány megfelelő szintre tud nőni, de sajnos a fekete nem teljesen fekete. Ez amiatt van, hogy tulajdonképpen a koromfekete képernyő is kap háttérvilágítást. Ezt az egy ˝tökéletlen˝ részét találtam a monitornak, ami viszont nem kifejezetten saját probléma, hanem általános LCD monitor gond. De vegyük figyelembe, hogy ez sem zavaró, csak épp nem olyan fekete mint egy CRT monitor esetében.
Felbontása ebben a méretben az általánosnak mondható 1280×1024 (az igazat megvallva 19” esetében nagyon szívesen megnéznék egy 1600×1200-as megjelenítőt, de ilyen jelenleg nincs), mely kellemes képet ad.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés