Connect with us

Hirdetés

technokrata

Verbatim LightScribe: CD/DVD nyomtatás speciális printer nélkül, egyszerűen

Laptop

Verbatim LightScribe: CD/DVD nyomtatás speciális printer nélkül, egyszerűen

A Verbatim anyavállalata, a Mitsubishi Kagaku Media a Hewlett-Packarddal együttműködve fejlesztette ki az új lemezt, teljessé téve a LightScribe technológiát a már korábban kifejlesztett meghajtókkal és szoftverekkel.

A HP idén jelentette be a LightScribe technológia kifejlesztését. A LightScribe kompatibilis meghajtók egyetlen lézersugara nemcsak az adatokat égeti rá a lemez egyik felére, hanem képes szöveget és grafikát is égetni ugyanazon lemez másik oldalára, a címkeoldalra. Ezzel a technológiával nem kell többé kézzel feliratozni a korongot, nem szükséges külön speciális lemeznyomtató vagy ragasztott címke: a LightScribe képes Verbatim CD/DVD lemezek felületére selyem simaságú feliratok, grafikák írhatók az optikai meghajtó lézersugarával.


A Verbatim lemezek első – monokróm – generációja 2005 januárjától tízes CD-R és ötös DVD+R csomagban érhető el.

A szintén 2005 januárjától kapható LightScribe képes számítógépek és a technológiát támogató perifériák várható gyors elterjedésével a CD/DVD címkézési piac egy éven belül alapvetően megváltozhat. Mind az irodai, mind az otthoni felhasználók, sőt a CD és DVD könyvtárak egyaránt élvezhetik az új technológia előnyeit.

Az új technológia használatához szükséges egy LightScribe képes meghajtó, adathordozó, valamint szoftver.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés