Connect with us

Hirdetés

technokrata

Aficio CL4000DN és Aficio CL4000HDN színes lézernyomtatók a Ricoh-tól

Laptop

Aficio CL4000DN és Aficio CL4000HDN színes lézernyomtatók a Ricoh-tól

A Ricoh bemutatta az Aficio termékcsalád két új tagját, az Aficio CL4000DN és az Aficio CL4000HDN színes lézernyomtatókat.

A készülékek beszerzési ára kedvező, nyomatköltségük igen alacsony, kezelésük és karbantartásuk egyszerű. A bemelegedési idő mindössze 30 másodperc, a nyomtatási sebesség színesben és fekete-fehérben, egy- és kétoldalas üzemmódban is 25 oldal/perc. A HDN modell a beépített merevlemeznek köszönhetően még hatékonyabb munkavégzést és nagyobb biztonságot kínál.


A Ricoh Aficio CL4000DN és CL4000HDN színes lézernyomtatókkal gyorsan és kiváló minőségben készíthetők el a fekete-fehér és a színes nyomatok. A rövid bemelegedési időn túl az alig 10 másodperc alatt elkészülő első nyomat, valamint a PDF közvetlen nyomtatás – a fájl közvetlenül a nyomtatóra kerül elküldésre, nem terhelve a szerver kapacitását – tulajdonságok tovább növelik a teljesítményt. A színes dokumentumok aránya egyre növekszik az irodákban. Az Aficio CL4000DN és CL4000HDN eszközökön a prezentációk, táblázatok, grafikonok, fotóminőségű képek valódi 1.200 dpi felbontással nyomtathatók.

Az Aficio CL4000DN/CL4000HDN nyomtatók esetében a Ricoh alkalmazta az ún. Embedded Software Architecture -t. Mindkét eszköz nyílt architektúrájú, a Java -kompatibilis szoftverfejlesztési platform támogatja a felhasználói igényekre szabott alkalmazások készítését. Az API (Application Programming Interface), az SDK (Software Development Kit), illetve egyéb eszközök a www.ricoh-developer.com oldalon érhetők el.

Mindkét Ricoh nyomtató egyszerűen integrálható szinte bármilyen hálózati környezetbe, és alapkiépítésben rendelkezik USB 2.0 porttal és hálózati kártyával. A csatlakozási lehetőségek párhuzamos porttal, FireWire (IEEE1394)-rel, Bluetooth-szal, illetve vezeték nélküli LAN-nal bővíthetők. A készülék csomagolt szoftverei a DeskTopBinder V2 Lite (ennek segítségével a különböző formátumú adatállományok egyetlen fájllá egyesíthetők), a Web Image Monitor (lehetővé teszi egy normál webböngészőn keresztül a hálózati perifériák ellenőrzését) és a Web SmartDeviceMonitor (az adminisztrátorok felhasználói jogosultságokat állíthatnak be, illetve részletesen ellenőrizhetik a nyomtatási feladatok statisztikáit).

Az alapkiépítésben 40 GB-os merevlemez (opcionális az Aficio CL4000DN-nél) számos előnyt kínál. Lehetővé teszi, hogy a bizalmas dokumentumok nyomtatása csak azután kezdődjön el, hogy a felhasználó a jelszót a kezelőpanelen megadta (Bizalmas nyomtatás funkció). Növelhető a hatékonyság, kiküszöbölhető a hibalehetőség azáltal, hogy a felhasználó csak egy példányt nyomtat ki, azt ellenőrzi, a teljes nyomtatási munka csak ezután indul el (Próbanyomtatás funkció). A nagy nyomtatási feladatok kezelhetőségét növeli a leválogatás és a várakozó munkák sorba állítása (job spooling). PCL és Adobe PostScript betűtípusok és makrók egyszerűen letölthetők a készülékre.

Tirtza Richartz, a Ricoh Europe termékmenedzsere a két új, színesben és fekete-fehérben is egyaránt magas termelékenységű nyomtatóról a következőket mondta: ˝Az Aficio CL4000DN és CL4000HDN készülékeket a költséghatékonyság, megbízhatóság, illetve a bennük alkalmazott kommunikációs technológia a kategória legversenyképesebbjeivé teszik. A nyílt architektúrának köszönhetően a felhasználók munkafolyamatainak igényei a legmesszebb menőkig kielégíthetők. Az adatbiztonság egyre fontosabb az üzleti szférában. A Bizalmas nyomtatás funkciónak, illetve a beállítható jogosultságoknak köszönhetően mindkét nyomtatón garantált védelmet kapnak a bizalmas információk˝.

Mindkét nyomtató A4-től B5-ig képes a papírméretet kezelni, de a felhasználók nyomtathatnak nagy súlyú vagy újrafeldolgozott papírra (216g/m2 súlyig), illetve hőálló fóliára is. Az adagolóba maximálisan 1.750 lap tölthető, az opcionális kiegészítő papíradagolókat pedig egyszerűen csak a megfelelő helyre kell becsúsztatni és indulhat a nyomtatás. Az Aficio CL4000DN és Aficio CL4000HDN színes lézernyomtatók maximális energiafogyasztása 1.200 W, energiatakarékos üzemmódban mindössze 6 W. A készülékek havonta 150.000 oldalig terhelhetők (ha a színes nyomatok aránya 50 %).

A Ricoh más irodai eszközeihez hasonlóan az Aficio CL4000DN és az Aficio CL4000HDN nyomtatók is a nulla hulladék-kibocsátás és nulla emisszió elvei mentén készültek. Megfelelnek az EU 2005-ös környezetvédelmi irányelveinek és az Energy Star követelményeinek. Az alapkiépítésben kétoldalas nyomtatásra képes készülékekkel csökken az energia- és papírfelhasználás; az alkatrészek újrahasznosíthatók, a festékpatronok környezetbarátak.

Az Aficio CL4000DN és az Aficio CL4000HDN készülékek a Ricoh színes lézernyomtató termékcsaládjának új tagjai. A Ricoh egyike a legszélesebb nyomtató-, másoló-, szkenner-, fax- és multifunkciós termékportfolióval, valamint szoftvermegoldásokkal rendelkező irodatechnikai eszköz-gyártóknak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés