Connect with us

technokrata

Aficio CL4000DN és Aficio CL4000HDN színes lézernyomtatók a Ricoh-tól

Laptop

Aficio CL4000DN és Aficio CL4000HDN színes lézernyomtatók a Ricoh-tól

A Ricoh bemutatta az Aficio termékcsalád két új tagját, az Aficio CL4000DN és az Aficio CL4000HDN színes lézernyomtatókat.

A készülékek beszerzési ára kedvező, nyomatköltségük igen alacsony, kezelésük és karbantartásuk egyszerű. A bemelegedési idő mindössze 30 másodperc, a nyomtatási sebesség színesben és fekete-fehérben, egy- és kétoldalas üzemmódban is 25 oldal/perc. A HDN modell a beépített merevlemeznek köszönhetően még hatékonyabb munkavégzést és nagyobb biztonságot kínál.


A Ricoh Aficio CL4000DN és CL4000HDN színes lézernyomtatókkal gyorsan és kiváló minőségben készíthetők el a fekete-fehér és a színes nyomatok. A rövid bemelegedési időn túl az alig 10 másodperc alatt elkészülő első nyomat, valamint a PDF közvetlen nyomtatás – a fájl közvetlenül a nyomtatóra kerül elküldésre, nem terhelve a szerver kapacitását – tulajdonságok tovább növelik a teljesítményt. A színes dokumentumok aránya egyre növekszik az irodákban. Az Aficio CL4000DN és CL4000HDN eszközökön a prezentációk, táblázatok, grafikonok, fotóminőségű képek valódi 1.200 dpi felbontással nyomtathatók.

Az Aficio CL4000DN/CL4000HDN nyomtatók esetében a Ricoh alkalmazta az ún. Embedded Software Architecture -t. Mindkét eszköz nyílt architektúrájú, a Java -kompatibilis szoftverfejlesztési platform támogatja a felhasználói igényekre szabott alkalmazások készítését. Az API (Application Programming Interface), az SDK (Software Development Kit), illetve egyéb eszközök a www.ricoh-developer.com oldalon érhetők el.

Mindkét Ricoh nyomtató egyszerűen integrálható szinte bármilyen hálózati környezetbe, és alapkiépítésben rendelkezik USB 2.0 porttal és hálózati kártyával. A csatlakozási lehetőségek párhuzamos porttal, FireWire (IEEE1394)-rel, Bluetooth-szal, illetve vezeték nélküli LAN-nal bővíthetők. A készülék csomagolt szoftverei a DeskTopBinder V2 Lite (ennek segítségével a különböző formátumú adatállományok egyetlen fájllá egyesíthetők), a Web Image Monitor (lehetővé teszi egy normál webböngészőn keresztül a hálózati perifériák ellenőrzését) és a Web SmartDeviceMonitor (az adminisztrátorok felhasználói jogosultságokat állíthatnak be, illetve részletesen ellenőrizhetik a nyomtatási feladatok statisztikáit).

Az alapkiépítésben 40 GB-os merevlemez (opcionális az Aficio CL4000DN-nél) számos előnyt kínál. Lehetővé teszi, hogy a bizalmas dokumentumok nyomtatása csak azután kezdődjön el, hogy a felhasználó a jelszót a kezelőpanelen megadta (Bizalmas nyomtatás funkció). Növelhető a hatékonyság, kiküszöbölhető a hibalehetőség azáltal, hogy a felhasználó csak egy példányt nyomtat ki, azt ellenőrzi, a teljes nyomtatási munka csak ezután indul el (Próbanyomtatás funkció). A nagy nyomtatási feladatok kezelhetőségét növeli a leválogatás és a várakozó munkák sorba állítása (job spooling). PCL és Adobe PostScript betűtípusok és makrók egyszerűen letölthetők a készülékre.

Tirtza Richartz, a Ricoh Europe termékmenedzsere a két új, színesben és fekete-fehérben is egyaránt magas termelékenységű nyomtatóról a következőket mondta: ˝Az Aficio CL4000DN és CL4000HDN készülékeket a költséghatékonyság, megbízhatóság, illetve a bennük alkalmazott kommunikációs technológia a kategória legversenyképesebbjeivé teszik. A nyílt architektúrának köszönhetően a felhasználók munkafolyamatainak igényei a legmesszebb menőkig kielégíthetők. Az adatbiztonság egyre fontosabb az üzleti szférában. A Bizalmas nyomtatás funkciónak, illetve a beállítható jogosultságoknak köszönhetően mindkét nyomtatón garantált védelmet kapnak a bizalmas információk˝.

Mindkét nyomtató A4-től B5-ig képes a papírméretet kezelni, de a felhasználók nyomtathatnak nagy súlyú vagy újrafeldolgozott papírra (216g/m2 súlyig), illetve hőálló fóliára is. Az adagolóba maximálisan 1.750 lap tölthető, az opcionális kiegészítő papíradagolókat pedig egyszerűen csak a megfelelő helyre kell becsúsztatni és indulhat a nyomtatás. Az Aficio CL4000DN és Aficio CL4000HDN színes lézernyomtatók maximális energiafogyasztása 1.200 W, energiatakarékos üzemmódban mindössze 6 W. A készülékek havonta 150.000 oldalig terhelhetők (ha a színes nyomatok aránya 50 %).

A Ricoh más irodai eszközeihez hasonlóan az Aficio CL4000DN és az Aficio CL4000HDN nyomtatók is a nulla hulladék-kibocsátás és nulla emisszió elvei mentén készültek. Megfelelnek az EU 2005-ös környezetvédelmi irányelveinek és az Energy Star követelményeinek. Az alapkiépítésben kétoldalas nyomtatásra képes készülékekkel csökken az energia- és papírfelhasználás; az alkatrészek újrahasznosíthatók, a festékpatronok környezetbarátak.

Az Aficio CL4000DN és az Aficio CL4000HDN készülékek a Ricoh színes lézernyomtató termékcsaládjának új tagjai. A Ricoh egyike a legszélesebb nyomtató-, másoló-, szkenner-, fax- és multifunkciós termékportfolióval, valamint szoftvermegoldásokkal rendelkező irodatechnikai eszköz-gyártóknak.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin