Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP+értékesítési partnerek: garantált üzleti siker

Laptop

HP+értékesítési partnerek: garantált üzleti siker

A HP Magyarország viszonteladó partnereinek köszönhetően rendkívül sikeres 2004-es évet zárt, a partnerei pedig nagyságrendekkel növelni tudták HP eszközökből származó bevételüket.

Az elmúlt évben a HP Magyarország viszonteladó partnerei a kiéleződött piaci helyzet dacára sok szempontból túlszárnyalták az előzetes várakozásokat. A 2004-es év legjelentősebb eredménye, hogy a HP szinte összes értékesítési partnere kétszámjegyű növekedést tudott elérni a HP eszközök forgalmazásából származó bevételt tekintve, az üzleti együttműködésből tehát nem csak a HP, hanem a viszonteladó partnerek is rendkívül jól profitáltak és növelték nyereségességüket.

„Az, hogy a piacon tapasztalható rendkívül erős verseny, illetve más, a piaci folyamatokat kedvezőtlenül befolyásoló tényezők mellett a HP partnerek jelentős része növelni tudta HP eszközök értékesítéséből származó bevételeit, mutatja a gyártó és partnerei közti együttműködés eredményességét és hatékonyságát.” – mondta Gonda Gábor, a HP Magyarország indirekt értékesítési igazgatója.

A HP ünnepélyes díjátadó gálavacsorán partnereivel közösen ünnepelte a 2004-es eredményeket és díjazta legjobban teljesítő partnereit: A tavalyi év „legeredményesebb HP partnere” díjat az Albacomp Rt. kapta, a „legeredményesebb HP partner a UNIX alapú eszközök értékesítésében” a Conet Kft. lett. A CHS Kft. nyerte el a „legeredményesebb HP disztribútora” díjat, míg a „legdinamikusabban fejlődő HP disztribútor” díjat a Számalk Kereskedőház Rt. nyerte el. A Montana Rt. lett az év „legdinamikusabban fejlődő HP viszonteladója”, a Delta Elektronik Kft. pedig az év „legeredményesebb HP viszonteladója a háttértárolók értékesítésében” díjat nyerte el. A „legeredményesebb HP viszonteladó az iparági szabvány szerverek értékesítésében” díjat a Minor Rt. kapta, míg a Kventa Kft. a „legsikeresebb HP viszonteladója a nyomtatási és képalkotási eszközök vállalati értékesítésében” díjat nyerte el. Végül a „legsikeresebb HP viszonteladó a személyi számítógép rendszerek értékesítésében” díjat az EuroOne Rt.

A HP kiemelt figyelmet fordít viszonteladói hálózata erősítésére és bővítésére: a gyártónak jelenleg 35 „Business Partner Select” minősítésű, valamint további 40 „Business Partner” minősítésű partnere van, akik a HP nagyvállalati és kis-közép vállalati értékesítési tevékenységének jelentős részét végzik.

A vállalat „Partner One” elnevezésű programjának keretében a tavalyi év során közel 300 szakember vett részt különböző HP képzéseken, a program kereskedelmi ösztönző rendszerében a tavalyi év során 200 millió Forintot is meghaladó visszatérítés került kifizetésre.

A rendelkezésre álló forgalmi adatok alapján tavaly a HP termékeit több mint 2.000 partner értékesítette szerte az országban, biztosítva ezzel a lehető legnagyobb földrajzi lefedettséget és a hatékony, magas színvonalú ügyfélkiszolgálást.

Az idei évben a HP tovább erősíti partneri hálózatát: egyszerűsíteni kívánja kompenzációs programjának egyes elemeit, ezzel téve még kiszámíthatóbbá és könnyen követhetővé partnerei számára a programot.

A 2004-es év tapasztalatai jól mutatják, hogy mind több értékesítési partner helyez egyre nagyobb hangsúlyt a szolgáltatási területre – ez köszönthető részben az informatikai beruházási szokások változásának, illetve a szolgáltatás értékesítés profitabilitásának.

Felismerve ezen folyamatokat a HP maga is részt kíván venni ebben az átrendeződésben és segíteni kívánja partnereit. A nagy mennyiségben értékesített, úgynevezett volumen termékek esetén elsősorban a logisztikai hatékonyság és az eszközök forgási sebességének növelésével, nagykereskedői aktív részvételével kíván versenyképes ajánlatokkal jelen lenni partnereinél, míg ezzel egy időben a közép- és nagyvállalati ügyfélkört kiszolgáló, rendszerintegrációra, illetve komplex megoldások szállítására hangsúlyt helyező partnereit az új technológiákhoz kapcsolódó kompetencia mélyítésében támogatja. Mindemellett a HP kiemelt hangsúlyt fektet a partnerek saját megoldásainak, illetve a HP által nyújtott technológiai előnyök szinergiáinak hatékony kiaknázására is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés