Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világelső 32 colos szupervékony televízió az LG-től

Laptop

Világelső 32 colos szupervékony televízió az LG-től

Február 1-én került a legnagyobb koreai áruházak polcaira az LG 32 colos szupervékony televíziója.

Néhány nappal korábban a társaság Indiában mutatta be a szupervékony készülék 21 colos változatát. Az LG új televíziói kategóriájukban a világ első szupervékony készülékei.


Az LG 32FS1D modellszámú 32 colos készülék kifejlesztésével az LG mérnökei a korábban elterjedt CPT (Colour Picture Tube – színes képcsöves) képcsövek 500 milliméteres mélységét jelentősen, 352,4 milliméterre csökkentették. Így a Braun képcsöves televíziók 60 centiméteres mélysége 21 centiméterrel, 39 centiméterre csökkent, létrehozva ezzel a világ első, legvékonyabb képcsöves (CRT) televízióját.

Az LG a világ több országában is be kívánja mutatni szupervékony televíziócsaládját, így a Koreában most piacra dobott 32 colos (82 centiméter képátmérőjű), az Indiában bemutatott 21 colos (55 centiméteres), valamint egy hamarosan kifejlesztésre kerülő 29 colos (72 centiméter képátmérőjű) modellt is. A világ minden tájáról hatalmas megrendelések érkeznek az új készülékekre.

Az LG volt az első koreai elektronikai vállalat, amely 1966-ban olyan fekete-fehér televíziót mutatott be, amelyet saját technológiája alapján gyártott. A társaság Koreában több saját fejlesztésű síkképcsöves televíziót, valamint LCD és plazma TV-ket is bemutatott, a társaság hazájában elsőként fejlesztett ki és dobott piacra digitális televíziókat 1998-ban. A koreai TV iparágban elért újabb eredmény, a szupervékony TV-k kifejlesztése most szintén az LG nevéhez fűződik.

Az LG jelentősen csökkenteni kívánja 29 és 32 colos hagyományos síkképcsöves készülékei választékát, és az ezek iránti keresletet a 32 colos szupervékony készülékekre kívánja irányítani. A hagyományos 32 colos és a szupervékony CRT televíziók iránti kereslet várhatóan 100 %-kal nő a tavalyi évhez viszonyítva, hiszen ezen készülékek alternatív választási lehetőséget jelentenek a 29 colos CRT, projektoros, illetve LCD televíziók potenciális vásárlói számára. A szupervékony televíziók bemutatásával az LG szélesíti készülékei választékát, ideértve a plazma, LCD és síkképcsöves CRT televíziókat is, és megteremti a lehetőséget a CRT üzletág fellendítésére.

Az Indiában január végén bemutatott 21 colos szupervékony televízió kifejlesztése a CPT (Braun) képcső mélységét jelentősen, 45 centiméterről 35 centiméterre, a készülék mélységét pedig 48 centiméterről 40 centiméterre csökkentette. Azáltal, hogy a 21 colos CRT televíziók az indiai piac 80 %-át adják, az LG komoly lehetőséget kapott arra, hogy megszilárdítsa piaci helyzetét Indiában.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés