Connect with us

Hirdetés

technokrata

Noteszgép 500 dollár alatt

Laptop

Noteszgép 500 dollár alatt

Átszámítva kevesebb mint 100 ezer forintba kerül az az AMD-s noteszgép, melyet nemrég jelentettek be.

Az inkább Egyesült Államokban ismert Linare, mely linuxos szoftverek és hardverek előállításával foglalkozik, nemrég számolt be legújabb termékéről, mely egy AMD processzorra alapuló hordozható számítógép – 498 dolláros áron. Ezért természetesen jópár kompromisszumot kell kötni, asztali teljesítményű játékgépként nem lehet használni a notebookot, de a 14,1 colos LCD-vel bíró eszköz az irodai feladatokkal azért megbirkózik.

Egy 1800+-os AMD lapka biztosítja a számítási teljesítményt, mely mellé 128 MB-nyi operatív tár jár. Merevlemezének kapacitása 40 GB, s rendelkezik egy optikai meghajtóval (CD-ROM) is. Ellátták Ethernet csatlakozással (no persze vezetékmentes internetezésről, hálózati kapcsolódásról szó sincs), és még egy operációs rendszer is belefért ebbe az árba. A Linare ehhez saját, Linare Linux OS operációs rendszerét kínálja, amelyre irodai alkalmazáscsomagot is telepítettek, a nyíltforrású Open Office-t – így a Microsoft Office dokumentumokkal való kompatibilitás is megoldott.

Amennyiben a vásárló még egy százast „hozzácsap”, akkor egy nagyobb teljesítményű noteszgépet tudhat birtokában: ugyan a processzor marad ugyanaz, mint amit az előző konfigurációban említettünk, de a memória mérete duplázódik, és optikai meghajtó gyanánt egy DVD-k olvasására is alkalmas drive-ot kap. Érdekesség, hogy ez a modell már rendelkezik vezetékmentes hálózati csatlakozással is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés