Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP további innovációkat vezet be Integrity szervercsaládjában

Laptop

A HP további innovációkat vezet be Integrity szervercsaládjában

Az új virtualizációs képességek fokozzák a reagálókészséget, az OpenVMS bevezetése megkönnyíti az ügyfelek számára az átállást, az új Intel Itanium 2 processzorok pedig javítják a teljesítményt és a skálázhatóságot.

Világszerte mind több ügyfél futtatja nagy erőforrásigényű munkafolyamatait HP Integrity szervereken. A HP nemrégiben több fejlesztést is bemutatott a szervercsaládhoz: köztük új virtualizációs és operációsrendszer-képességeket, valamint gyorsabb processzorokat a rugalmas IT-infrastruktúrát alkotó közép- és felső kategóriás rendszerekhez. A HP Integrity megoldások magasabb teljesítményt, jobb skálázhatóságot és nagyobb rugalmasságot biztosítanak az üzleti-kritikus infrastruktúrák és a nagy teljesítményű számítástechnika, valamint az ellátásilánc-kezelés, az üzleti intelligencia és az ERP területén, ily módon hozzásegítik az ügyfeleket üzleti folyamataik kézben tartásához és IT-környezetük egyszerűsítéséhez.

A HP eltökélt szándéka, hogy vezető pozícióhoz juttatja az Integrity szervereket a jelenleg RISC-processzoros rendszerekkel kiszolgált, 20 milliárd dollár értékű piacon. E törekvése jegyében a vállalat:
-9 MB-os gyorsítótárral ellátott, új Intel Itanium 2 processzorokat vezet be közép- és felső kategóriás Integrity szervereihez;
-piacra lép az OpenVMS v8.2 változattal és felveszi a támogatott operációs rendszerek közé a Linux 2.6 kernelre épülő SUSE Linux ES 9 verziót;
-új virtualizációs képességeket vezet be, köztük az ágazat első Windows-os ˝Pay Per Use˝ konstrukcióját, valamint a Global Workload Manager és a Secure Resource Partitions megoldásokat a HP-UX 11i operációs rendszerhez;
-emelt szintű rendelkezésre állási és katasztrófa-elhárítási képességeket bocsát ügyfelei rendelkezésére a HP Serviceguard, a HP Metrocluster és a HP Continentalclusters segítségével HP-UX 11i operációs rendszer alatt;
-robusztus katasztrófa-elhárítási megoldásokat vezet be az üzleti-kritikus Microsoft Windows Server 2003 környezetekben;
-több mint 3.000 alkalmazást tesz elérhetővé a piaci elterjedés felgyorsítása érdekében a fontosabb szegmensekben; a kritikus infrastruktúráknál, az ERP-rendszerek, az ellátásilánc-kezelés és az üzleti intelligencia területén és a nagy teljesítményű számítástechnikában;
-új szolgáltatásokat vezet be a HP NonStop szerverekhez; és
-új szolgáltatásokkal segíti a HP OpenVMS ügyfeleket abban, hogy Microsoft Windowst futtató Integrity szerverekre állíthassák át SAP-alkalmazásaikat, továbbá támogatja a Microsoft Windows és OpenVMS ügyfeleket az üzleti- kritikus számítástechnikai környezet kialakításában.

A továbbfejlesztett Integrity szerverek új Itanium processzorokkal működnek
Mostantól a HP Integrity termékcsalád összes tagja rendelhető a 9 MB-os gyorsítótárral ellátott Intel Itanium 2 9M processzorral, amely a HP-UX 11i v2, a Microsoft Windows Server 2003, az OpenVMS és a Linux operációs rendszereket egyaránt támogatja. Az új processzorokkal a HP Integrity szerverek akár 25 százalékkal magasabb teljesítményt érnek el az Intel Itanium 2 6M processzoros rendszerekhez képest. Ezen túlmenően, az új processzorok képesek egy rendszeren belül együttműködni a 6 MB-os gyorsítótárral szerelt Itanium 2 processzorokkal és a HP mx2 kétprocesszoros modulokkal. A meglévő Integrity szerverek ˝dobozon belül˝ is frissíthetők az új processzorral.

Páratlan beruházásvédelem az OpenVMS-sel
A HP Integrity platform rugalmasságát tovább erősítő OpenVMS v8.2 már a HP Integrity szervereken is futtatható. Az új ˝production release˝ közös forráskódot biztosít a HP Integrity és HP AlphaServer rendszerplatformokhoz, és lehetővé teszi, hogy a jövőben mindkét platformon egyszerre vezessék be az operációs rendszer új fejlesztéseit. Az OpenVMS v8.2-vel a vállalatok vegyes HP Integrity és HP AlphaServer node-okat alakíthatnak ki egy fürtön belül, közös Fibre Channel tárolóval. Az OpenVMS támogatása és a HP Mission Critical támogatási és oktatási szolgáltatásainak kibővítése révén a – főként távközlésben, tőzsdei szegmensben, egészségügyben, gépiparban, kormányzati szférában és védelmi/haditechnikai ágazatban működő – HP AlphaServer ügyfelek gyorsan és egyszerűen átállhatnak az Integrity szerverekre.

Integrált HP Virtual Server Environment fejlesztések több operációs rendszerhez
A HP Integrity szerverkínálatában fontos szerepet játszó HP Virtual Server Environment (VSE) a szerver-erőforrások kihasználtságának valós idejű, üzleti prioritások szerinti optimalizálásával segíti a nagyvállalatokat IT-beruházásaik megtérülésének gyorsításában. A HP az alábbi fejlesztésekről számolt be a VSE-vel kapcsolatban:
-az ágazat első Pay Per Use (PPU) programja Microsoft Windows operációs környezethez;
-Global Workload Manager HP-UX 11i és Linux operációs rendszerhez a többrendszeres virtuális szerverkörnyezet (VSE) kezelésének támogatására;
-Secure Resource Partitions megoldás HP-UX 11i operációs rendszerhez az egy szerverre telepíthető alkalmazások számának biztonságos növelése érdekében;
-HP-UX Workload Manager 3.0 a HP-UX 11i alatt futó egyrendszeres VSE kezeléséhez;
-HP Serviceguard frissítések HP-UX 11i és Linux operációs rendszerhez az Oracle és SAP környezetben elérhető rendelkezésre állás növelésére;
-kibővített rendelkezésre állási és katasztrófatűrési képességek HP-UX 11i-hez. A HP Metrocluster már 250 km-es távolságot is képes áthidalni, a HP Continentalclusters pedig már támogatja a több elsődleges helyszín-egy közös átállási helyszín konfigurációt.

A HP Integrity platform virtualizációs képességei lehetővé teszik, hogy a vállalatok költségcsökkentés mellett, gyorsan reagáljanak az informatikai változásokra. Az IT-erőforráskínálatot az üzleti kereslettel összehangoló virtualizáció az alkalmazkodó nagyvállalat, az Adaptive Enterprise kiépítéséhez vezető út kritikus állomása. Egyedi virtualizációs megoldásai és szolgáltatásai jelentős versenyelőnyhöz juttatják a HP-t a piacon.

Nagy teljesítményű katasztrófa-elhárítás kritikus Windows környezetekben
Az üzletmenet folytonossága érdekében a HP kidolgozta az ágazat egyik legrobusztusabb katasztrófa-elhárítási megoldását üzleti-kritikus Windows környezetekhez. A Microsoft Windows Server 2003 alatt futó megoldás HP StorageWorks XP tárolótömbökkel és HP StorageWorks Cluster Extension XP szoftverrel gondoskodik az optimális adatvédelemről. Ezzel a megoldással a HP az ágazatban elsőként kínál olyan Microsoft által tanúsított, földrajzilag osztott működésre alkalmas fürtöt, amely képes a 64 bites Windows alkalmazások futtatására.

Fokozott skálázhatóság Linux alatt
A HP megduplázta – 8 CPU-ról 16-ra növelte – az Integrity szerverekhez kínált Linux-skálázhatóságot a Linux 2.6 kerneles SUSE LINUX Enterprise Server 9 ˝production release˝ változatánál. Az Integrity szerverek kiváló horizontális (scale-out) és vertikális (scale-up) kapacitásbővítési lehetőséget kínálnak a fokozott Linux alatti terheléshez. A fenti új Linux-virtualizációs képességekkel ötvözve ez a méretrugalmasság a Linux esetében is biztosítja nagyvállalati környezet előnyeit.

A Toshiba Solutions is csatlakozik az Integrity-megoldások viszonteladóinak egyre bővülő köréhez
A támogatott operációs rendszerek számának növekedésével a HP jelentős bővülést tapasztal azoknak az OEM-gyártóknak és értéknövelt megoldásokat forgalmazó viszonteladóknak a körében, akik saját megoldásaikkal kiegészítve forgalmazzák a HP Integrity szervereket. ˝Nagy örömünkre szolgál, hogy a HP Integrity szervercsalád tagjait is kínálni tudjuk ügyfeleinknek˝ – nyilatkozta Kajikawa úr, a Toshiba Solutions Corporation igazgatója. ˝ClusterPerfect rendelkezésreállás-növelő szoftverünkkel és ArrayFort lemeztömb-eszközeinkkel kombinálva a HP Integrity szerverek rendkívül megbízható platformként segítik ügyfeleinket erőforrásigényes feladataik elvégzésében˝.

A NonStop szerverek felkészítése az Itanium architektúrára
A HP NonStop portfólió is fontos szerepet játszik abban a programban, amelynek keretében a HP további Itanium-alapú szervercsaládokat fejleszt ki nagy erőforrásigényű, felső kategóriás számítástechnikai feladatok támogatására. Az Itanium-alapú NonStop szerverek következő generációjának architektúra-modellje, a NonStop Advanced Architecture (NSAA) már Itanium technológiára épül. A HP várhatóan 2005 derekán lép piacra az első, Itanium-alapú NonStop rendszerekkel.

A vállalat új szolgáltatásokkal könnyíti és gyorsítja ügyfelei felkészülését az átállásra. Az Itanium-alapú NonStop szerverekre történő sikeres átállás megtervezését és lebonyolítását az alábbi három szolgáltatás segíti:
-Az átállás előzetes értékelése (Evolution Assessment)
-Az átállás megtervezése (Evolution Planning and Design Service)
-NonStop szolgáltatási megoldások (NonStop Service Solutions)
A HP Services átfogó szemlélet jegyében kezeli a termékek életciklusát, és lehetővé teszi, hogy ügyfelei a szükségleteiknek megfelelő ütemben hajtsák végre az átállást.

Egyszerű és gazdaságos StorageWorks csatlakozás
A körültekintő tervezésnek, tesztelésnek és tanúsításnak köszönhetően az új HP Integrity szerverek és a támogatott operációs rendszerek mindegyike problémamentesen csatlakoztatható a HP StorageWorks SAN-tömbökhöz, a NAS-rendszerekhez és a biztonsági mentést támogató szalagos tárolókhoz.
A HP StorageWorks IP Storage Router 2122-2RS2122 iSCSI tároló-router és az MDS 9000 tárolóhálózati modulok segítségével a HP egyszerűsített szerver- és tárolótelepítést kínál Fibre Channel SAN-hálózatok és Ethernet-alapú szerverhálózatok esetén. Ezek a termékek garantálják az ügyfelek meglévő ethernetes beruházásainak értékállóságát: az IP-alapú adattárolási forgalmat úgy átalakítják át, hogy az képes legyen együttműködni a HP Fibre Channel SAN-tömbökkel, köztük a HP StorageWorks Modular Smart Array, az Enterprise Virtual Array és az XP tárolótömb-családokkal (például a nemrég bevezetett XP12000 tömbbel).
A HP StorageWorks XP12000 Disk Array felső kategóriás lemezes tárolórendszer mentes az egyszeres meghibásodási pontoktól, problémamentes on-line skálázhatóságot és leállás nélküli on-line frissítési lehetőséget kínál, ennélfogva ideális megoldás a HP Integrity szerverek erőforrás-intenzív és kritikus alkalmazásainak támogatására.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés