Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft – SAP: szorosabb integráció az SAP NetWeaver és a Microsoft .NET platformok között

Laptop

Microsoft – SAP: szorosabb integráció az SAP NetWeaver és a Microsoft .NET platformok között

Az SAP ügyfelei nagyobb termelékenységet és hatékonyságot érhetnek el a Visual Studio .NET 2003-mal integrált új portálfejlesztő készlettel; immár több mint 40 000 SAP-megoldás fut a Windows platformon

A Microsoft Corporation és az SAP AG elérhetővé tették az SAP NetWeaver Portal Development Kit for Microsoft .NET (PDK for .NET) nevű portálfejlesztő készletet. A most bemutatott termék újabb példája a két cég azon törekvésének, hogy maximalizálják a Windows platformon futó fontos SAP-megoldásokra fordított vállalati beruházások megtérülését. Az új megoldással, amely a Microsoft Visual Studio Industry Partner (VSIP) program keretében végzett közös munka közvetlen eredménye, az SAP-felhasználók szoros integrációt érhetnek el az SAP NetWeaver és a Visual Studio .NET 2003 között, ezzel csökkenthetik költségeiket, és egyszerűbbé tehetik rendszerüket.

„2004 májusában kibővítettük a Microsoft és az SAP közötti, hosszú múltra visszatekintő kapcsolatot. Ennek köszönhetően tovább javítottuk azon 40 000 ügyfelünk vállalati hatékonyságát és üzleti eredményét, akik Windows platformon futtatják az SAP rendszert” – nyilatkozta Tim O´Brien, a Microsoft vezető termékmenedzsere. „Az új fejlesztőkészlet fontos része együttműködésünknek. Ennek köszönhetően közös ügyfeleink magasabb szinten integrálhatják egymással a Visual Studio .NET programot és az SAP NetWeaver platformot.”

A Microsoft Visual Studio .NET 2003 integrált fejlesztőkörnyezet beépülő moduljaként működő PDK for .NET segítségével az SAP-felhasználók bármely támogatott nyelven (például a Microsoft Visual C# és a Microsoft Visual Basic .NET nyelven is) készíthetnek tartalmat az SAP Enterprise Portal, az SAP NetWeaver portál összetevője számára.

„Az új termékkel az SAP és a Microsoft beváltotta ígéretét, mely szerint el fogja mélyíteni az integrációt az SAP NetWeaver és a .NET között, hogy a felhasználók magasabb szinten integrálhassák vállalati folyamataikat” – jelentette ki Peter Graf, az SAP csoportmunka-megoldások termékmarketingjéért felelős alelnöke. „Az SAP NetWeaver nyílt integrációja és alkalmazása révén ügyfeleink növelhetik meglévő szoftverberuházásaik értékét, és innovatív megoldásokat hozhatnak létre a .NET-hez hasonló rugalmas külső platformokkal való együttműködés keretében. Közös ügyfeleink ezreinek szolgál majd előnyére a PDK for .NET által biztosított átjárhatóság terén megmutatkozó fejlődés.”

A fejlesztők és az SAP-ügyfelek a PDK for .NET segítségével tökéletesen kiaknázhatják a Microsoft .NET-keretrendszerben rejlő lehetőségeket és interaktív üzleti tartalmat készíthetnek az SAP Enterprise Portal számára. Az SAP Enterprise Portal és a .NET-keretrendszer segítségével szolgáltatott tartalom révén még nagyobb haszonnal működtethetők az olyan alapvető portálszolgáltatások, mint például a felhasználó-kezelés, az SAP egyszeri bejelentkezés (SAP SSO) és a specializált tartalom. A fejlesztők a szabványos SAP .NET vezérlők és az SAP NetWeaver kezelőfelületi vezérlőinek bármely kombinációjával elkészíthetik ennek az interaktív tartalomnak a kezelőfelületét. A .NET portál üzleti tartalma egyszerűen működésbe hozható az SAP NetWeaver és a Portal Runtime for .NET segítségével; az utóbbi dolgozza fel a .NET üzleti tartalom programkódját, és integrálja ennek eredményeit az SAP Enterprise Portal keretébe.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés