Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP Photosmart 8150 fotónyomtató igazi otthoni mini-fotólabor

Laptop

A HP Photosmart 8150 fotónyomtató igazi otthoni mini-fotólabor

A HP bejelentette új Photosmart 8150-es fotónyomtatóját.

A stílusos, nagy teljesítményű, hat tintával dolgozó eszköz valósághű, tartós fotókat nyomtat. Beépített segédprogramjai, vezérlési opciói és csatlakozási lehetőségei a fotólaboros feldolgozás teljes kényelmét biztosítják az otthoni környezetben.


A 6,4 centiméteres képátlójú színes kijelző és a bármilyen memóriakártya befogadására alkalmas kártyanyílások révén a gép gazdája számítógép közbeiktatása nélkül, közvetlenül a nyomtatón szerkesztheti a fotókat – anélkül, hogy ennek a minőség vagy a sebesség látná kárát. A nyomtató menüsorában elérhető szerkesztési opciók között szerepel a vörösszem-eltávolítás, a fényesség korrigálása, a zoomolás, az elforgatás, a széllevágás, a videólejátszás, valamint a kimerevített mozgóképkocka nyomtatásának lehetősége is. A felhasználóbarát tárcsagombbal a felhasználó könnyen beállíthatja, miként kívánja elrendezni a képeket a lapon, vagy kijelölheti az A4-es, 13×18 cm-es, 10×15 cm-es fotók illetve 10×30 centiméteres panorámaképek szegély nélküli nyomtatását. Az eszköz a PictBridge csatlakozást is támogatja.

A HP Photosmart 8150 fotónyomtató a HP saját szoftvercsomagját (HP Image Zone) futtatja. A különféle alkalmazások további választási lehetőségeket kínálnak a szerkesztés, az effektusok, az elrendezés, a rendszerezés és az e-mailes illetve webes megosztás stb. területén. A könnyen kezelhető Panorama Creator funkció például a 10×30 centiméteres panorámakép-méretű papírra történő nyomtatást támogatja. A hardvereknél, a szoftvereknél és a nyomtatóra telepített segédprogramoknál egyaránt érvényesülő integrált szemlélet valódi otthoni mini-fotólaborrá teszi a HP Photosmart 8150 fotónyomtatót. A számos digitális eszközzel ellátott, rugalmas és kényelmesen használható eszköz gazdája anélkül szerkesztheti, korrigálhatja és nyomtathatja ki fotóit, hogy ehhez ki kellene mozdulnia a négy fal közül.

A HP Photosmart 8150 fotónyomtató a HP új generációs tintapatronjaival dolgozik. Az új tinták kivételes fakulásállóságot[i] és professzionális képminőséget nyújtanak. Az új nyomtatófej architektúrája a korábbi változat fúvókasűrűségének kétszeresével dolgozik[ii], ily módon jelentősen növeli a sebességet a csúcsminőségű fotók nyomtatására optimalizált üzemmódban. A HP Photosmart 8150 fotónyomtató a HP 344 háromszínű és a HP 348 fotópatront használja. A HP 348 fotópatronnal együtt alkalmazva a HP 344 (vagy HP 343) háromszínű tintapatron széles színskálát biztosít a valósághű fotók, a pontos bőrtónusok és a sima színátmenetek megjelenítéséhez. Így a rendszer mindenkor egyenletes, professzionális fotóminőséget produkál.

A felhasználó a HP portfóliójának bármely más tintapatronját is megvásárolhatja és a rendszerbe helyezheti, így maximális kreativitásra tehet szert, és mindig hozzájuthat az aktuális feladathoz szükséges tintaválasztékhoz. Az épp használaton kívüli patronokat a fotónyomtatóval szállított patronvédő tokban tárolva óvhatja meg a kiszáradástól. A fekete-fehér fotók nyomtatásához a világos- és sötétszürke, valamint fotófekete tintákat tartalmazó HP 100 szürke fotópatron használata ajánlott. Ez a tinta-összeállítás a fekete-fehér fotók legfinomabb részleteit is káprázatosan előhozza. Ha professzionális megjelenésre és lézerminőségű, éles fekete szövegre van szükség, a HP 338/339 fekete tintapatronnal érdemes nyomtatni. A nagy kapacitású HP 339 patron a HP Deskjet nyomtatókkal egyenértékű teljesítményt biztosít: 26 kiváló minőségű, normál papírra nyomtatott fekete szöveges oldallal készül el percenként.

A HP Photosmart 8150 fotónyomtatóban tehát a képminőség, a fakulásállóság és a nyomtatási sebesség optimális kombinációja ölt testet. Ha a felhasználó hagyományos fotókat idéző megjelenésű és tapintású képekre vágyik, a 280g/m2 súlyú, magas fényű illetve szatén-matt felülettel kapható HP Premium Plus fotópapír a megfelelő választás. Ez a papír többféle méretben is kapható: pl. újabban a nagyméretű pillanatképek nyomtatásához ideális 13×18 centiméteres és a panorámaképekhez szánt 10×30 méteres változatban is.

A többi opció közül említést érdemel a fényképezőgépes telefonokról, PDA-król, noteszgépekről és más Bluetooth-eszközökről történő vezeték nélküli nyomtatást támogató Bluetooth-adapter; a kisméretű (100 lapos) papírtálcával kiegészített automatikus duplex-egység, a 250 normál lapot befogadó kiegészítő papírtálca, és a HP JetDirect vezeték nélküli nyomtatószerver.

A HP Photosmart 8150 fotónyomtató 2004 októberében kerül az üzletekbe, 59.990 forintos ajánlott végfelhasználói áron.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés