Connect with us

technokrata

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta új ˝zöld˝ PC-jét

Laptop

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta új ˝zöld˝ PC-jét

A Fujitsu Siemens Computers is részt vett a szeptemberben megrendezett berlini Electronics Goes Green (EGG) 2004 konferencián, ahol 500 kutatási és technológiai szakember vitatta meg egymással a fenntartható informatikai fejlődés kérdéseit.

Európa vezető IT berendezés-szállító vállalata a rendezvényen bemutatta integrált környezetvédelmi koncepcióját és új Green PC termékcsaládját. A 2000 óta minden évben megrendezett EGG konferenciát a berlini Fraunhofer Megbízhatósági és Mikrointegrációs Intézet és a Berlini Műszaki Egyetem Mikroperiféria Kutatóközpontja szervezi.

A professzionális SCENIC E Green PC, SCENIC W Green PC és CELSIUS M430 Green munkaállomás bevezetésével az ágazatban a Fujitsu Siemens Computers elsőként kínál környezetbarát számítógépeket a normál PC-kre jellemző áron. A vállalat fejlett, ólommentes forrasztási eljárása 12-ről 3 grammra csökkenti az alaplapban található ólom mennyiségét. A környezetbarát technológia alkalmazása kiemelkedően fontos a Fujitsu Siemens Computers számára, ezért alaplapgyártó gépsorait több mint 600.000 eurós beruházással továbbfejleszti, amelyek így az ágazat legfejlettebb, általános PC-k készítésére szolgáló rendszerei. Jelenleg a vállalatnál készülő alaplapok egynegyede ˝zöld˝ alaplap.

A Fujitsu Siemens Computers felismerte, hogy a környezetbarát technológia következetes alkalmazása az innováció mellett a gyártási költségek csökkentését is elősegíti. Az ellátási lánc környezetbarát szemléletű optimalizálása önmagában több mint 2 millió euró megtakarítást hozott a vállalatnak.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu