Connect with us

technokrata

A szoftverfejlesztés átalakításának jövőképe

Laptop

A szoftverfejlesztés átalakításának jövőképe

A 2004. évi Borland konferencián Dale Fuller, a Borland Software elnök-vezérigazgatója előadásában szólt a Borland jövőképéről és termékstratégiájáról.

“A Borland a szoftverfejlesztési szektor elismert vezető szereplője, amely több mint 20 évnyi újítást és tapasztalatot tudhat maga mögött” – mondta Fuller – “Szoftverszállítási optimalizációs jövőképünk kibővíti az Alkalmazás életciklus-menedzsment alapjait, a szoftverek fejlesztésének és leszállításának következő fázisát célozza meg azáltal, hogy a menedzselt üzleti folyamatok szigorúságát valósítja meg a szoftverszervezetekben. A szoftverszállítás folyamatának továbbfejlesztésével az üzleti oldal megbízható módon képes megtakarításokat elérni és versenyelőnyt teremteni.”

Az üzlet alapja a szoftver
Az üzleti folyamatok egyik legfontosabb mozgatórugóját a szoftveres megoldások képviselik. Elérhetővé teszik a döntések alapjául szolgáló információkat, a munkát rugalmassá teszik, így kihasználhatóvá válnak az új lehetőségek, és olyan hatékony megoldásokat tesznek lehetővé, amelyek a vállalat eredményének egészére vannak befolyással. Az üzleti egyik legfontosabb eszközének kifejlesztése azonban még mindig túlságosan kaotikus, költséges, megjósolhatatlan és nehezen mérhető folyamat.

“Sok informatikai szervezetet olyannyira leköt, hogy úrrá legyenek a bonyolult fejlesztési folyamatokon, hogy nehezükre esik lépést tartani az üzleti követelmények gyors változásaival.” – állítja Carl Zetie, a Forrester Research alelnöke a 2004. augusztusi jelentésében – “A megnövekedett bonyolultsági szint bizonyos mértékig egyenes ágban annak tudható be, hogy az alkalmazások architekturálisan egyre kifinomultabbá váltak a múltban. Az alkalmazások, szervezeti egységek vagy különböző üzletágak közötti integráció természetéből adódóan bonyolultabb, mint a funkcionalitás-tárak készítése. A kihívásokra válaszul a szoftverszállítás optimalizálásának jövőképe útmutatót biztosít arra, hogyan lehet a szoftverfejlesztést menedzselt üzleti folyamattá alakítani.”

A szoftverfejlesztés optimalizációja a Borland Software számára jövőképet, stratégiát és termék-útmutatót is jelent. A 2004. évi Borland konferencián Fuller bejelentette a Borland globális szolgáltató csoportjának kiterjesztését, illetve az egységes megoldást a szoftverszállítás optimalizálására. A Borland termékeit oly módon fogja ezzel a jövőképpel összhangba hozni, hogy a meglévő ALM eszközöket, a Szoftverszállítás optimalizálásának alapjait üzleti összehangoló és folyamat menedzsment funkciókkal bővíti ki. A StarTeam 2005 és a Caliber 2005, a Borland szoftverkonfigurációs és követelmény-menedzsment megoldásai például új projekt-előrejelzési és tervező funkciókat fognak kínálni, valamint lehetővé teszik az információbányászást osztott hálózatokon. Ezek, valamint számos új funkció jobb rálátást, előrejelzést és vezérlést tesznek lehetővé a szoftverprojektek során.

Tom Murphy a META Group alelnöke szerint: “A szoftverszállítás optimalizálásának jövőképe fokozatosan áthidalja a menedzsment, szoftverfejlesztés és üzemeltetés közötti szakadékot, azáltal, hogy önműködővé teszi az üzleti és szoftverfejlesztési folyamatokat, így átláthatóvá válnak a hagyományos nehézségek. Ez a stratégia megfelelő végrehajtás esetén olyan szerepet tölthet be a szoftverfejlesztés területén, mint amit az ERP játszott a hagyományos termelésben.”Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin