Connect with us

Hirdetés

technokrata

Konkrét üzleti eredményekkel jár a magyar szoftverfejlesztő cégeknek nyújtott HP támogatás

Laptop

Konkrét üzleti eredményekkel jár a magyar szoftverfejlesztő cégeknek nyújtott HP támogatás

A partneri kapcsolatnak köszönhetően a hazai kis- és közepes informatikai vállalkozások előtt komoly üzleti lehetőségek nyílnak.

Az elsősorban kis- és középvállalkozási szektorra koncentráló magyar szoftverfejlesztő cégeknek támogatásra van szükségük versenyképességük növeléséhez, a nemzetközi porondra lépéshez.

A HP évek óta különös gondot fordít a magyar szoftverfejlesztő vállalkozások támogatására fejlesztési eszközök és képzések biztosításával, valamint értékesítési és marketing jellegű együttműködéssel. Az elmúlt három év pályázatain keresztül közel 100 magyar szoftverfejlesztő cég juthatott hozzá a HP támogatásaihoz és valósíthatta meg üzleti terveit. A hazai szoftverfejlesztési szektor támogatásával gyorsul a hazai infokommunikációs szektor fejlődési üteme, a kutatási- fejlesztési ágazatban új munkahelyek teremthetők, fejlődik a tudásgazdaság, amely meghatározza Magyarország pozícióját az európai információs társadalomban.

A HP idén áprilisban egy fejlesztői fórum keretében közel 1 millió dollár értékű támogatási csomagot adott át a hazai szoftverfejlesztő cégeknek. Ebben a programban 50 cég kapott komplett fejlesztési környezetet és több napos képzést a legújabb technológiákról. A HP szoftverfejlesztői programjában résztvevő cégek a régióban is nagyobb eséllyel indulnak versenybe, mivel bekerülnek a HP nemzetközi megoldás-katalógusába, és megszerzik a HP tanúsítványát megoldásuk megbízhatóságáról.

A versenyképességet alapjaiban meghatározó informatikai rendszerek használata a hazai kis- és középvállalati szektorban erősödik, de még jóval elmarad az európai átlagtól. A magyar szoftverfejlesztő cégek olyan megoldásokat kínálnak, amelyek korszerűek, a legújabb technológiákat alkalmazzák és költség-hatékonyan oldják meg a vállalkozások informatikai igényét. A szoftverfejlesztőknek nyújtott támogatás eredményességének mércéje a szoftverfejlesztők piaci helytállása, az ügyfeleik elégedettsége.

A HP három szoftverfejlesztő partnerével, az IFSZ Kft.-vel, a Unitis Rt.-vel és a Volán Elektronika Rt.-vel, valamint azok ügyfeleivel, az Antenna Hungária Rt.-vel, a Békés Megyei Vízművek Rt.-vel és a Zeiss Hungária Kft.-vel közösen mutat be három, együtt közel 500 millió forint összértékű projectet, amelynek nagy része a fejlesztő cégek saját hozzáadott értéke.

A megjelent partnerek, ügyfelek, valamint az eddig létrejött üzlet nagyságrendje jól mutatja, hogy valós és rövidtávon jelentkező üzleti sikerekre számíthat az a szoftverfejlesztő cég, aki a HP-vel alakít ki partneri együttműködést. A rendelkezésre bocsátott nagy értékű eszköz valamint az átadott szaktudás a záloga annak, hogy a HP-vel együttműködő szoftverfejlesztők értékesíteni tudják elkészített alkalmazásokat, s ezáltal javítsák piaci pozícióikat és növeljék profitjukat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés