Connect with us

Hirdetés

technokrata

A SanDisk Európában is bemutatja Shoot & Strore flash kártyáit

Laptop

A SanDisk Európában is bemutatja Shoot & Strore flash kártyáit

A SanDisk Corporation a Photokina 2004 kiállításon bejelentette, hogy Európában is bemutatja a Shoot & Store családba tartozó alacsony árú memóriakártyáit.

A SanDisk a Kölni Kiállítási Központ 1.2-es csarnokában, az A szárny 059-es standján állít ki.

A normál kártyákhoz hasonlóan működő, újraírható kártyák a következő változatokban léteznek: 32 MB maximum 50 fénykép, és 64 MB maximum 100 fénykép tárolására, ha a képek felbontása 1 megapixel. A Shoot & Store olyan felhasználók számára készült, akiknek kényelmesebb a flash kártyákat szakemberekre bízni – pontosan úgy, mint az analóg filmek esetében – vagy nincs idejük vagy kedvük áttölteni képeiket számítógépükre, vagy felírni CD-kre. A termékcsalád négy formátumot foglal magába: CompactFlash, SD, Memory Stick PRO és xD-Picture Card.

A Shoot & Store kártyákat ebben a hónapban kezdik el forgalmazni Nagy-Britanniába, és októbertől kezdve Európa többi országában is. A kiskereskedelmi csatornák országról országra változnak a fotós boltoktól a nagy diszkont áruházakig. Az Egyesült Államokban a termékcsaládot több mint 10.000 boltban forgalmazzák, beleértve a nagyobb vegyesboltokat, áruházakat, valamint a nagyáruházakat is.

Az Egyesült Államokban a javasolt kiskereskedői ár 9,99 dollár a 32 MB-os változat, illetve 14,99 dollár a 64 MB-os változat esetében. Európában az árak 10 euró (32 MB-os kártyák) és 15 euró (64 MB-os kártyák) között lesznek, ÁFA nélkül.

Alacsony áruk és elérhetőségük révén a kártyák ˝fogyóeszköznek˝ tekinthetők – a hagyományos 35 mm-es analóg filmekhez hasonlóan -, és digitális fényképek tárolására használhatók. A fogyasztók törölhetik a nem kívánt képeket, illetve ˝digitális negatív˝-ként használhatják azokat az értékes képek végleges tárolására. Az alacsony árnak köszönhetően minden utazáshoz új kártyát vásárolhatnak, sőt a kártyákat egyórás kidolgozásra beadhatják, és a filmtekercsekhez hasonló képeket rendelhetnek. A Shoot & Store kártyákon tárolt digitális fényképek minősége az idő előrehaladtával nem romlik, és ha a kártyákat száraz helyen és szobahőmérsékleten tárolják, örökre felhasználhatók maradnak.

Ahhoz, hogy a fogyasztók könnyebben megállapítsák, hány képet tárolhatnak el egy Shoot & Store kártyán, a kártya címkéjén utalást találnak egy megközelítő tárolási mennyiségre. Például a 64 MB-os kártyán maximum 100 darab 1 megapixel felbontású és 11 darab 5 megapixel felbontású kép tárolható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés