Connect with us

Hirdetés

technokrata

Átfogó szoftverfelügyelet SUSE Linux rendszerekhez

Laptop

Átfogó szoftverfelügyelet SUSE Linux rendszerekhez

A Novell bejelentette a ZENworks 6.6 Linux Management elérhetőségét, mely egy teljes mértékben felügyelt, vállalati bevezetésre optimalizált Linux operációs rendszer kialakítását teszi lehetővé.

A ZENworks Linux Management pontos felügyeletet biztosít a Linux szoftverfrissítések ütemezése felett, valamint automatizált és intelligens Linux csomagfüggőségi elemzést és ütközésfeloldást kínál, mellyel zökkenőmentesebb szoftvertelepítés érhető el. Az intuitív, Internet-alapú kezelőfelület vagy a hatékony parancssori felület használatával a rendszergazdák egy központi helyről konfigurálhatják és oszthatják el a szoftvereket, kezelhetik a felhasználókat, valamint rendezhetik csoportba a számítógépeket a telepítések és frissítések végrehajtásához. A termék elérhető a ZENworks részeként is, mely az egyetlen többplatformos rendszerek felügyeletére alkalmas megoldást nyújtó és átfogó Linux támogatást tartalmazó csomag.

„Ahogy a Linux egyre inkább a vállalkozások részévé válik, a Linux felügyeletéhez szükséges szoftver is egyre fontosabb szerepet tölt be. Éppen ezért hasznos, ha az ilyen típusú rendszerfelügyeletet kínáló szállító biztosítja a fejlődő technológiák felügyeleti eszközeit is. A ZENworks Linux Management termékkel a Novell egy olyan termékcsomag kialakítását folytatja, amely a vásárlói igények széles skáláját elégíti ki.” – nyilatkozta Fred Broussard, az IDC vezető elemzője.

A Novell ZENworks Linux Management szoftver elérhető a SUSE Linux Enterprise Server 9 termékkel együtt is. Bár a ZENworks Linux Management termék szorosan kapcsolódik a SUSE Linux Enterprise Server 9 szoftverhez, képes a Red Hat rendszerek támogatására is.

Az egyetlen 2.6 kernel alapú Linux disztribúcióként a SUSE Linux Enterprise Server termék jobban skálázható egy vállalaton belül, mint a versenytársak termékei. Ezt tovább erősítik a ZENworks Linux Management szoftver integrált felügyeleti képességei, melyek megkönnyítik az informatikai szakemberek számára a telepítést, a konfigurálást és a Linux kiszolgálók frissítését. A YaST felügyeleti eszköz emellett általános alapot kínál az informatikusoknak az operációs rendszer összetevői, a hálózati szolgáltatások, a nyílt forráskódú összetevők és a harmadik féltől származó alkalmazások kezeléséhez.

A Novell Linux megoldásainak hátterében a Novell globális, vállalati szintű tanácsadói, oktatási és támogatási rendszere áll. A Novell aktív partnerkapcsolatot ápol több száz szoftver- és hardvervállalattal. Ezzel biztosítja, hogy azok legújabb termékei is támogassák a SUSE Linux Enterprise Server 9 rendszert, így az üzleti ügyfelek egy megbízható Linux alaphoz juthatnak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés