Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újgenerációs HP ProLiant szerverek

Laptop

Újgenerációs HP ProLiant szerverek

A HP több olyan vállalati szegmensnek készült új terméket mutatott be, melyek megfelelnek az iparági szabványoknak, jól skálázhatók és a kiemelkedően jó az ár-érték aránynak köszönhetően várhatóan rendkívül népszerűek lesznek a felhasználók körében.

Az iparági szabvány szerverek piacán immár hosszú évek óta a kétprocesszoros rendszerek képviselik azt a szegmenst, ahol a legtöbb kiszolgáló kerül értékesítésre. Ne véletlen tehát, hogy az ezen a részterületen is piacvezetőnek számító HP elsőként éppen kétprocesszoros rendszereibe integrálta új generációs szervertechnológiáit. Ezek közül a legfontosabbnak az új Intel Xeon (Nacona) processzorok, az új chipsetek, a PCI-X és PCI-Express alapú I/O architektúrák, valamint a kiterjesztett 64-bites utasításkészlet (EM 64T), amelyek együttesen minden eddiginél kedvezőbb ár/teljesítmény arány elérését tették lehetővé. Összességében elmondható, hogy elődjeikhez hasonlóan az új szerverek is élenjáró innovációkat tartalmaznak a felügyelhetőség és rendelkezésre állás, valamint a biztonság és virtualizáció terén.

HP ProLiant ML350 G4
A negyedik generációs ProLiant ML350 elődjéhez képest számos ponton került továbbfejlesztésre – a változások legmarkánsabban talán a szerverdesign, a számítási teljesítmény és rendelkezésre állást terén jelentkeznek. Az új Intel Xeon processzorok, a gyorsabb memória és nagyobb sávszélességű I/O alrendszer mellett elsősorban a háttértárak könnyebb cseréjét lehetővé tevő mechanika, az elülső USB port és a redundáns hűtés érdemel külön figyelmet. Az ML350 nem elhanyagolandó előnye az sem, hogy a TPC tesztek tanúsága szerint valamennyi szerver közül jelenleg ez a világ legjobb ár/teljesítmény arányú rendszere.

HP ProLiant ML370 G4
A ProLiant termékkör egyik meghatározó tagja, az ML370 G4 nemcsak egyedülálló felügyelhetőséggel, teljesítménnyel és rendelkezésre állással rendelkezik; ez a kétprocesszoros rendszer olyan bővíthetőséggel és flexibilitással bír, amely szinte bármilyen környezetben felhasználhatóvá teszi, legyen akár szó kisebb vállalati munkacsoportokról, akár olyan üzletkritikus adatközpontokról, amelyek megszakítások nélküli, folyamatos működést igényelnek. A negyedik generációs ProLiant ML370 által felvonultatott újdonságok között éppúgy megtalálhatóak a minden eddiginél nagyobb működési frekvenciájú új Intel Xeon processzorok, és a 800 MHz-es rendszerbusz, mint a kifejezetten 64-bites alkalmazások igényeihez igazított EM (Extended Memory) 64 technológia, vagy a DDR-II memória és PCI-Express I/O alrendszer.

HP ProLiant DL360 G4
A rendkívül helytakarékos (1U) felépítés ellenére kiemelkedő teljesítményt integrált távfelügyelttel (iLO – integrated Lights-Out) és nagyfokú hibatűréssel kombináló ProLiant DL360 G4-et kifejezetten a helyszűkében lévő adatközpontok igényeinek alárendelve fejlesztették ki. A ProLiant DL360 G4 immár a legújabbnak számító Intel Xeon processzorokkal, 800 MHz-es rendszerbusszal, DDR SDRAM memória- és PCI-X I/O alrendszerrel is elérhető, ezáltal alkalmazások átfogó körének futtatására alkalmassá téve ezt a nagyteljesítményű kétprocesszoros rendszert.

HP ProLiant DL380 G4
A világ legnagyobb darabszámban értékesített szervere csak még jobb lett az eltelt idővel: az általa felvonultatott újdonságok között immár a legfrissebb Intel Xeon processzorok, a 800 MHz-es rendszerbusz, a kifejezetten 64-bites alkalmazások igényeihez igazított EM (Extended Memory) 64 technológia, DDR-II memória és PCI-Express I/O alrendszer is megtalálhatóak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés