Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hibás notebook akkumulátorok – nagyszabású visszahívás

Laptop

Hibás notebook akkumulátorok – nagyszabású visszahívás

Az Apple több tízezer noteszgép akkumulátorát hívja vissza, melyek az ebben az évben leszállított Powerbook G4-es modellekbe kerültek összeszerelésükkor.

Az Apple Computer bejelentette, hogy egyes noteszgépeinek energiaforrását biztosító akkumulátorai bizonyos esetekben túlmelegedhetnek. A 15 colos Powerbook G4-es típusokat érintő eset következtében a forgalmazó nagyszabású visszahívási akciót indított be: az idei év januárja és augusztusa között az Egyesült Államokban eladott notebookok tulajdonosait szeretné kárpótolni Steve Jobs vállalata.

Értesülések szerint már négy esetben is bekövetkezett a hordozható számítógépbe szerelt akkumulátor túlmelegedése. A telep belsejében ugyanis rövidzár alakulhat ki, ami akár oda is vezethet, hogy az eszköz kigyulladhat. Szerencsére emberi sérülésről nem érkezett jelentés. Magát az akkumulátort egyébként az LG Chem készítette Dél-Koreában. A kérdéses típusok az A1045-ös modellszámot viselik, és sorozatszámuk a következő öt karakter valamelyikével kezdődnek: HQ404, HQ405, HQ406, HQ407, HQ408. Az Apple közlése értelmében ezek a számok az akkumulátor aljáról olvashatók le.

Annak érdekében, hogy a felhasználók a lehető legkevesebb kényelmetlenséget szenvedjék el az önhibájukon kívül felmerült probléma miatt, az Apple telefonos és internetes ügyfélszolgálatot is indított ügyfeleinek. Ennek során a jelentkezők részére ingyenes cserelehetőséget biztosítanak.

Annyira nem is ritka egy-egy ilyen visszahívási akció, bár akkumulátorokra kivetítve valóban nem fordul elő túl gyakran. Az elmúlt években egy nagyobb akciót a Dell volt kénytelen indítani 2001-ben, mivel közel 300 ezer Inspiron notebook telepe hibásnak bizonyult. Az Apple-nek sem ez az első esete: korábban már több mint félmillió Powerbook G3-as adaptere kapcsán kellett visszacserélési kampányba kezdenie.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés