Connect with us

technokrata

Notebook 600 dollár alatt

Laptop

Notebook 600 dollár alatt

Az USA-beli Wal-Mart áruházlánc olyan vezetékmentes hálózati csatlakozással is ellátott noteszgépet kezdett forgalmazni, amely átszámítva még 150 ezer forintba sem kerül.

A tajvani Elitegroup Computer Systems által készített hordozható számítógépek 598 dolláros áron kerültek az áruházlánc kínálatába. Természetesen ettől a típustól senki ne várjon hatalmas kijelzőt és számítási teljesítményt, a modell a belépőszintű kategóriába tartozik. Mindezzel a Wal-Mart a lassan beinduló ünnepi vásárlási szezonban szeretné még jobban felpörgetni a notebook-értékesítését, vélekedett a Current Analysis nevű san diego-i elemzőcég egyik munkatársa, Sam Bhavnani.

Nézzük, mit tud maga a noteszgép! 14,1 colos kijelzővel rendelkezik, és természetesen integrált videovezérlővel. Processzor gyanánt egy 1600+-os Athlon XP került bele, mely mellé 128 MB-nyi operatív tár jár. Míg az előbbi talán kevésnek tűnhet, merevlemezének kapacitásával már nem lehet gond, az ugyanis 40 GB-os. Mindemellé még jár egy DVD-meghajtó, 802.11b hálózati kapcsolat és a Windows XP Home változata is. Az áruházlánc weboldala szerint egyéves garancia is tartozik az ECS notebookjához.

Ugyan nem ez az első hordozható számítógép ebben az árkategóriában, de Bhavnani szerint nagyon nagy vonzerőt jelenthet a vezetékmentes hálózati csatlakozás lehetősége, mely a belépőszintű modellek szinte mindegyikéből hiányzik. Márpedig a wireless kapcsolódás egyre népszerűbbé válik a tengerentúlon is, lassan alapkövetelmény lesz egy hordozható számítógéptől.

Összehasonlításképp: egy hasonló tudású Gateway noteszgép, a Solo 1450SE két éve körülbelül ugyanezekkel a paraméterekkel bírt, s akkor 1000 dollárt kellett érte fizetni. Időközben ráadásul le is értékelődött az amerikai fizetőeszköz, így az 598 dolláros ár mindenképpen szép előrelépés. Az alacsony ár egyébként is felpörgeti a hordozható számítógépek amúgy is egyre növekvő népszerűségét, egyes jóslatok szerint 2007-re már az eladott személyi számítógépek több mint fele notebook lesz az USA-ban, s a világ egészét tekintve is 40 százalékos részesedéssel bír majd.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu