Connect with us

Hirdetés

technokrata

FiberNet: ARGUS-tól Warburg Pincus-ig

Laptop

FiberNet: ARGUS-tól Warburg Pincus-ig

Warburg Pincus magántőke társaság többségi tulajdont szerzett a FiberNetben.

A New York-i székhelyű Warburg Pincus magántőke társaság többségi tulajdont szerzett Magyarország vezető kábelszolgáltató cégében, a FiberNet Kommunikációs Rt.-ben. A tranzakció értéke mintegy 72 millió dollár, amely a további növekedéshez szükséges forrásokat is biztosítja. Közép-Európa egyik első hitelből fedezett vállalatfelvásárlásához (LBO) a szükséges tranzakciós forrásokat a Raiffeisen Bank biztosította.

A Warburg Pincus a részesedést a kelet-közép-európai regionális magántőke alaptól, az ARGUS Capital Partners-től vásárolta meg.

A tranzakcióval kapcsolatban Feuer András, a FiberNet Kommunikációs Rt. vezérigazgatója elmondta: „Az öt évvel ezelőtti cégalapítás óta a FiberNet életciklusának új szakaszához ért. Örülünk, hogy a jövőben egy olyan globális magántőke társasággal dolgozhatunk együtt, mint a médiabefektetések területén komoly tapasztalatokkal rendelkező Warburg Pincus. Számos lehetőséget látunk magunk előtt, és bízunk benne, hogy a Warburg Pincus pénzügyi támogatásával felgyorsul a FiberNet növekedése. Örülünk, hogy az új fejlődési szakaszba lépő vállalatunk üzleti stratégiáját támogatja a Warburg Pincus, ezért nagy várakozással tekintünk jövendőbeli együttműködésünk elé.”

A Warburg Pincus fejlettségi szinttől függetlenül induló, növekedési vagy érett fázisban lévő vállalatokba invesztál. A társaság jelenleg két alapból finanszírozza befektetéseit: az egyik a 2,5 milliárd dollár tőkével rendelkező Warburg Pincus International Partners LP, a másik az 5,3 milliárd dollár tőkével rendelkező Warburg Pincus Private Equity VIII LP. A két alap együtt Európa egyik legnagyobb magántőke állományát kezelik. 1997 óta a Warburg Pincus mintegy 270 millió dollár értékben fektetett be Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Oroszországban, olyan iparágakba, mint a gyógyszeripar, média, telekommunikáció és informatika.

1970 óta a Warburg Pincus mintegy 70 médiaipari és a médiával kapcsolatos befektetést hajtott végre, amelyek együttes értéke eléri 2.2 milliárd dollárt. Európai médiabefektetési portfóliójában található a Comcast UK Cable Partners, a London Weekend Television, a Channel 5 Broadcasting, Aegis, valamint a Loyalty Management Group Ltd-t, és az orosz RBMH.

Dalip Pathak, a Warburg Pincus európai befektetéseiért felelős vezetője elmondta: „Nagyon elégedettek vagyunk ezzel az akvizícióval, melyben jó hasznát vesszük a médiaszektorban és a közép-kelet európai régióban szerzett tapasztalatainknak.”

Joseph Schull, a Warburg Pincus Ügyvezető Igazgatója és az akvizíció lebonyolításának vezetője hozzátette: „Egy olyan menedzsment számára biztosítunk pénzügyi hátteret, amely már bizonyított a magyar kábelpiac fejlődésének élvonalában. A magyar kábelpiac igen vonzó a piaci verseny, a szabályozási környezet és a növekedési potenciál szempontjából egyaránt. Hiszünk abban, hogy a médiaszektorban szerzett tapasztalataink, tőkehátterünk és hosszú távú befektetési filozófiánk együttesen hozzájárul ahhoz, hogy erős partnerként segítsük elő a FiberNet további fejlődését.”



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés