Connect with us

Hirdetés

technokrata

Királyi elismerés az IBM WebSphere MQ szoftverének

Laptop

Királyi elismerés az IBM WebSphere MQ szoftverének

Az IBM brit mérnökei olyan innovációval nyerték el a Királyi Mérnöki Akadémia MacRobert Díját, amellyel az átlagember aligha kerül kapcsolatba.

A globális informatikai óriáscég Winchester mellett található Hursley Laboratóriumában dolgozó WebSphere-fejlesztőcsapat Londonban, az Akadémia díjkiosztó vacsoráján, Fülöp edinburghi hercegtől vehette át a MacRobert aranyérmet és a vele járó 50 ezer fontos pénzjutalmat. Az IBM szoftvere – szoros versenyben – a Pilkington öntisztító ablaküvegét, a Sharp háromdimenziós megjelenítőit és a Delphi Diesel emissziócsökkentő befecskendező-rendszerét utasította maga mögé.

˝Elmondhatjuk, hogy a számítógépek közötti zavartalan kommunikáció biztosításával az IBM mérnökeinek fejlesztése teszi olajozottá napjaink e-commerce gépezetének működését.˝ – jelentette ki Dr Robin Paul, a Királyi Mérnöki Akadémia és a MacRobert Díjat odaítélő zsűri tagja.

A WebSphere MQ fejlesztése idején számos szervezet érezte úgy, teljesen megbénítják működését az inkompatibilis, kommunikációra képtelen informatikai rendszerek. Az 1994-ben bevezetett WebSphere MQ a szervereket, a háttértámogató rendszereket és az adatbázisokat integrálva üzenetek százmillióit képes megbízhatóan továbbítani naponta. Ám számos egyszerű ötlethez hasonlóan a WebSphere MQ megvalósítása sem volt könnyű feladat. A fejlesztőcsapatnak óriási nehézségeket kellett leküzdenie munkája során. Negyven különböző számítástechnikai platformot kellett támogatniuk, 120 szabadalmat kellett engedélyeztetniük és fel kellett készíteniük az eredeti rendszert az internetes működésre. Erőfeszítéseiket siker koronázta: a WebSphere MQ jelenleg több mint 10.000 ügyfélnél – köztük a Fortune 100 lista cégeinek 80 százalékánál – a nagygépes infrastruktúra nélkülözhetetlen eleme.

A 2004. évi MacRobert Díjat elnyerő IBM-csapat tagjai
– Tim Holloway, az IBM kiváló mérnöke
– Peter Lambros, vezető műszaki szakértő
– Peter Niblett, vezető műszaki szakértő
– Graham Spittle, az IBM alelnöke és a Hursley Laboratórium igazgatója
– Dr Tony Storey, a Királyi Mérnöki Akadémia tagja, az IBM tudományos munkatársa



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés