Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cisco IP telefónia az erzsébetvárosi önkormányzatnál

Laptop

Cisco IP telefónia az erzsébetvárosi önkormányzatnál

Az egységes, konvergens hálózat az üzemeltetési és karbantartási költségek terén jelentős megtakarítást eredményez.

Budapest VII. Kerület – Erzsébetváros – önkormányzata 2004. novemberével új székházba költözik. Az irodaház hálózati informatikai infrastruktúrájának kiépítéséhez a Cisco Systems hálózati eszközeit választották. A projekt-tervezést, implementációt és a rendszerintegrációs tevékenységet az LNX Hálózatintegrációs Rt., a Cisco Systems Gold minősítésű partnere végezte.

A Cisco által kínált technológiai megoldás egyik legfőbb előnye, hogy a végponttól végpontig terjedő IP-alapú infrastruktúra telepítésével nincs szükség külön hang- és adathálózat kiépítésére, hiszen a hangkommunikáció is az IP alapú hálózaton történik. Az egységes, konvergens hálózat az üzemeltetési és karbantartási költségek terén jelentős megtakarítást eredményez.

Az új irodaházba a kerületi önkormányzat mintegy 130 munkatársa költözik. Ők az IP telefónia nyújtotta értéknövelt szolgáltatások mellett élvezhetik a 100 Mbps sebességű helyi hálózat előnyeit is. Az erzsébetvárosi önkormányzat jelenlegi és új székházát VoIP hálózat köti össze, így a telefonhívások a belső hálózaton bonyolíthatók le. Az irodákban telepítésre kerülő IP telefonok „extension mobility” funkciójának köszönhetően az önkormányzat munkatársai – jelszavuk megadásával – bármely készülékről bejelentkezhetnek a hálózatba, és azt saját mellékükként használhatják, beleértve saját beállításaikat is.

A további fejlesztések részeként az Önkormányzat – az elektronikus kerület program keretében – tervezi egy IP alapú telefonos ügyfélszolgálati központ létrehozását, amelyhez a most kiépítésre kerülő IP telefónia rendszer kínálja az alapot. A Cisco IP telefónia lehetőséget teremt a későbbi intelligens ügyfélkapcsolati megoldások, a valós idejű Web-együttműködés, valamint az e-mailes alkalmazások hatékony használatára. Segítségével az ügyfélszolgálati munkatársak azonnali választ adhatnak az ügyfelek érdeklődésére, a bonyolultabb kérdéseket pedig egyszerűen továbbíthatják az illetékesekhez.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés