Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobil Java alkalmazások népszerűsége egyre nő

Laptop

A mobil Java alkalmazások népszerűsége egyre nő

A T-Mobile Europe és az Orange csatlakozott a Java Verified programhoz; a Nokia és a Sun kibővíti együttműködését.

A 2004. június 28. és július 1. között San Franciscoban megrendezett JavaOne konferencián a Sun és partnerei két, a Java mobil alkalmazásaival kapcsolatos bejelentést is tettek: az első a T-Mobile Europe és az Orange Java Verified programhoz való csatlakozásáról szólt, a másik pedig a Nokia és a Sun együttműködésének kiterjesztéséről a többszereplős mobil Java játékok népszerűsítésének érdekében.

A T-Mobile Europe és az Orange csatlakozott a Java programok egységes minősítési rendszeréhez

A Motorola, a Nokia, a Siemens, a Sony Ericsson és a Sun Microsystems együttesen bejelentették, hogy az Orange és a T-Mobile Europe mobilszolgáltatók csatlakoztak a Java Verified Programhoz, melynek célja, hogy egységesítse a mobiltelefonokra kifejlesztett Java-alkalmazások bevizsgálásának és minősítésének folyamatát. 2004. július 1-jétől az Orange és a T-Mobile Europe is megköveteli, hogy a vezeték nélküli hálózataikon terjesztett új mobil Java-alkalmazások teljesítsék a Java Verified Program előírásait.

2004. februárja óta, amikor a Motorola, a Nokia, a Siemens, a Sony Ericsson és a Sun Microsystems útjára indította a kezdeményezést, a Java Verified Program lényegében szabvánnyá vált a mobil Java alkalmazások tesztelésében. Piaci elismertségének jele, hogy a programhoz csatlakozó mobilszolgáltatók együttesen több mint 100 millió előfizetőt szolgálnak ki, a programhoz csatlakozó készülékgyártók pedig a globális piac 65 százalékát képviselik.

A Java Verified Program a fejlesztők számára a lehető leghatékonyabb módszert kínálja a mobil tartalmak kipróbálására, népszerűsítésére és terjesztésére a végfelhasználók és előfizetők körében. Azok a fejlesztők, akiknek az alkalmazásai megfelelnek a Java Verified tesztkövetelményeinek, részt vehetnek az egyes tagcégek kínálta marketing- és disztribúciós programokban.

A Java Verified Programban való részvételhez a www.javaverified.com címen lehet jelentkezni, ahol kiválasztható, hogy a programban résztvevő cégek közül melyik globális tesztszolgáltató vizsgálja be a kérdéses alkalmazást. A www.javaverified.com webhelyen megtalálható a vizsgálati folyamat, a tesztfeltételek és az árak részletes leírása is, valamint itt lehet csatlakozni a tagcégek marketing- és disztribúciós programjaihoz. A szolgáltatók, gyártók, kiadók és más érdeklődők a Java Verified programirodának a jvpo@javaverified.com címen írhatnak.

A Nokia és a Sun kibővíti együttműködését a többszereplős mobil Java játékok népszerűsítésének érdekében

A Nokia és a Sun Microsystems bejelentették, hogy tovább bővítik együttműködésüket annak érdekében, hogy egyszerűbbé tegyék a mobil, többszereplős Java alapú játékok fejlesztését és továbbítását a fejlesztők, szolgáltatók és operátorok számára. A kibővített együttműködés keretében a Nokia SNAP Mobile megoldást integrálják a Sun díjnyertes Java 2 Platform Micro Edition Wireless Toolkitjével, a Sun Java System Content Delivery Serverrel és a Solaris operációs rendszeren futó Sun Java Enterprise Systemmel.

Ezzel az átfogó, integrált megoldással a mobilszolgáltatók és játékterjesztők megbízható és méretezhető platformhoz jutnak a Java-játékok letöltéséhez és a többszereplős Java-játékok összekapcsolásához. A megoldás segíti a játékos-közösségek kialakulását, és hosszabb távon kiterjeszti a mobil Java eszközökön futó többszereplős játékok piacát. A Sega, az első játékfejlesztő, amely felkarolta az SNAP Mobile megoldást, a JavaOne konferencián már elindította és bemutatta a világ első SNAP Mobile alapú Java játékait, a Reversit és a Blackjacket.

A Java eszközök számára SNAP Mobile közösségi és többjátékos funkciókat biztosító terminálkönyvtárak várhatóan 2005. elejére kerülnek integrálásra a J2ME Wireless Toolkitbe.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés