Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel technológiák a digitális otthon szolgálatában

Laptop

Intel technológiák a digitális otthon szolgálatában

Az Intel egy sor olyan új terméket mutatott be, amelyek az évtized legjelentősebb számítástechnikai változásait jelenthetik – az új technológiák segítségével az otthoni átlagos számítógép nagyszerű otthoni szórakoztatóelektronikai eszközzé alakítható.

Ahhoz, hogy mindez lehetővé váljon, az Intel bemutatott három új Intel Express chipsetet – a chipset a számítógépek „idegrendszere”, amely összeköti a különböző belső tartozékokat -, illetve egy sor új Intel Pentium 4 processzort, amelyek támogatják a Hyper-Threading technológiát. A ma bejelentett technológiák által olyan új típusú számítógépet lehet alkotni, amely egyben „hi-fi” eszköz, hiszen kiváló minőségű videó és hangélményt nyújt, valamint magában foglalja a vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget. Ezen számítógépek emellett olyan szórakoztatóelektronikai szegmensben elterjedőben lévő modern technológiákat is támogatnak majd, mint a High Definition TV (HDTV), vagy a 7.1 surround hang.

„Az új számítástechnikai lehetőségek, a szélessávú Internet-hozzáférés, a vezeték nélküli hálózati munka, illetve az új digitális médiaszolgáltatások (például zene vagy videó letöltése) kombinációja által az informatika betör a nappaliba is; így váltja valóra a digitális otthonról alkotott elképzeléseket. Az új termékek által az Intel egyszerűbbé teszi a felhasználók számára, hogy minél többet hozzanak ki a digitális zenei, videó tartalmakból, fényképekből, illetve játékokból. Így olyan otthoni élményekhez juthatnak a felhasználók, ami eddig elsősorban a technikai guruk számára volt elérhető.” – nyilatkozta Erik Steeb, az Intel EMEA régióért felelős marketing igazgatója.

Ahogy a számítógépek egyre inkább központi szerepet játszanak digitális életünkben – hiszen a komputeren tároljuk a fényképes emlékeinket, személyes levelezésünket, címlistáinkat és pénzügyi adatbázisainkat -, ezen file-ok megőrzése kulcsfontosságú. Ennek elősegítésére az Intel bemutatta új Intel Matrix Storage Technology elnevezésű tároló technológiáját, amely által megnő a tárolási kapacitás és a pótolhatatlan fájlok védelme tovább fokozódik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés