Connect with us

Hirdetés

technokrata

Konferencia a TETRA professzionális mobil távközlésről

Laptop

Konferencia a TETRA professzionális mobil távközlésről

Budapest, 2004. június 23-a, Festetics palota, Budapest VIII. kerület, Pollack Mihály tér 3.

A készenléti- és katasztrófavédelmi szervezetek sanyarú távközlési helyzetét és a változtatásra irányuló kormányzati lépések tíz éve tartó, állandó halasztását látva a professzionális mobil távközlési rendszerek fejlesztésével foglalkozó szakemberek megalakították a TETRA Forum Hungary Egyesületet. A TETRA Forum Hungary szakmai alapon működő civil kezdeményezésként jött létre. Célja a TETRA technológia elterjesztése, és kiemelt feladatának tekinti, hogy az érdekeltek összefogásával felhívja a döntéshozók figyelmét arra: nem lehet tovább halasztani a készenléti- és katasztrófavédelmi szervezetek professzionális mobil távközlésének modernizálását. Ez az állampolgárok alapvető jogait sérti, biztonságérzetét csökkenti, hiszen a megújítás késésével az állam nem tudja biztosítani számukra anyagi javaik és egészségük megfelelő védelmét.

A készenléti- és katasztrófavédelmi szervezetek (a rendőrség, a mentők, a tűzoltók, a határőrök, a katasztrófa-védelem, a vám és pénzügyőrség) jelenlegi mobil távközlési rendszerei elmaradottak, nem felelnek meg a kor technikai követelményeinek és kihívásainak. A rendszerek lehallgathatóak, megbízhatatlanul működnek, alig biztosítják a szervezeti egységek közötti kommunikációt és képtelenek a szervezetek közötti kapcsolatteremtésre. A szervezetek munkájuk során ma már jogosan igényelnék azon korszerű szolgáltatásokat, melyeket értelemszerűen a jelenlegi rendszerek nem támogatnak, s az új szolgáltatások minimális köre sem nyújtható. Ezzel szemben például a bűnözők minden olyan távközlés-technikai lehetőséghez hozzájutnak, melyek sokszorosan meghaladják az üldöző szervezetek rendszereinek képességeit.

A készenléti- és katasztrófavédelmi rendszerek fejlesztése az EU-csatlakozás miatt is kiemelten fontos feladat. A Schengeni Egyezményhez csatlakozó Magyarországnak biztosítania kell az „Egységes határőrizeti koncepció” megvalósulását, amelynek elengedhetetlen része az egyébként is szükséges távközlési fejlesztés.

Az elmúlt tíz évben azonban a kormányzatok a vélt anyagi áldozatvállalás negatív visszhangjától tartva, a költségvetési csatározások közepette nem mertek, nem akartak döntést hozni illetve ha hoztak is döntést akkor annak végrehajtása elakadt vagy vészesen lassú. Az immáron minden érintett számára elengedhetetlen fejlesztés helyett egyre többet költenek az elavult régire, nem beszélve az időközben közvetetten elvesztett milliárdokról.

A TETRA Forum Hungary Egyesületet alapítói azért hozták létre, hogy támogassa a készenléti- és katasztrófavédelmi szervezetek munkáját segítő mobil távközlési rendszer létrehozásáról szóló döntések szakmai megalapozását, a projekt megvalósítását, működtetését és továbbfejlesztését. A civil kezdeményezéshez több, a TETRA világához köthető vállalkozás – beszállító, üzemeltető, tanácsadó, piackutató – csatlakozott a számos neves szakember mellett.

A TETRA Forum Hungary a TETRA MoU (Memorandum of Understanding) Szövetség nemzetközi távközlési szervezet tagjaként fog Magyarországon működni. A TETRA MoU Szövetség több mint száz tagját a világ harminc országában működő beszállítók, gyártók, üzemeltetők, szolgáltatók és felhasználók képviselik. A szervezet célja a TETRA szabvány támogatása és népszerűsítése, de tagjainak és a technológia alkalmazása iránti érdeklődőknek egyúttal olyan fórumot is biztosít, amely lehetőséget teremt a tapasztalat-cserére, és az ötletek, információk átadására.

A TETRA (TErrestrial Trunked RAdio – földi trönkölt rádió) az egyetlen olyan hivatalos európai szabvány, amely a készenléti- és katasztrófavédelmi szervezeteknek kínált modern rendszerekre (a digitális Professzionális Mobil Rádiórendszerekre) vonatkozik. Ezért a TETRA (csakúgy, mint a GSM a nyilvános mobiltelefonok esetében) egy világszerte elfogadott, a legszigorúbb követelményeket is teljesítő szabvány, amelyet kifejezetten a professzionális felhasználók számára, és igényeiknek megfelelően fejlesztettek ki: gyors, megbízható és magas fokú biztonságot garantáló mobil-távközlést biztosít. A TETRA rendszereket a világ 55 országában építettek ki, majd négyszáz professzionális szervezet számára.

A TETRA MoU Szövetség és a TETRA Forum Hungary Egyesület kiemelten fontosnak tartja a technológia széleskörű megismertetését, ezért a Szövetség Igazgató Tanácsa 2004 június 21-22-én Budapesten tartja ülését, és ezt követően június 23-án a magyarországi fórummal közösen szakmai Konferenciát rendez. A Konferenciára meghívást kaptak mindazok a szervezetek és személyek, akik a technológia felhasználásában, alkalmazásában és létrehozásában érdekeltek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés