Connect with us

Hirdetés

technokrata

Canon DR-7080C és CR-180: dokumentum-archiválás és csekk-beolvasás csúcssebességgel

Laptop

Canon DR-7080C és CR-180: dokumentum-archiválás és csekk-beolvasás csúcssebességgel

A Canon két új, kategóriájában csúcsteljesítményt nyújtó dokumentum-beolvasó készülékkel jelent meg a hazai piacon.

A DR-7080C jelű, síkágyas, A3-as méretű dokumentumok beolvasására is alkalmas készüléket a kis és közepes példányszámokkal dolgozó cégek számára tervezték, a CR-180-as csekk-beolvasó készülék pedig főként a bankok, szállítmányozó cégek, közművállalatok használhatják, ahol kisméretű formanyomtatványok nagysebességű feldolgozására van szükség.

Canon DR-7080C

A DR-7080C jelű dokumentum-beolvasó képességei közül mindenek előtt a kivételes gyorsaságot és a nagyfelbontású kimeneti képet érdemes kiemelni. Az extra teljesítmény többek között abban mutatkozik, hogy az A3-as méretű dokumentumok színes beolvasására is alkalmas síkágyas, lapadagolóval felszerelt készülék percenként akár 70 lap archiválását is képes elvégezni, ami naponta 10.000 oldal digitalizálását is jelenti. Ez a kivételes gyorsaság és teljesítmény nemcsak fekete-fehér vagy szürkeárnyalatos beolvasásnál, hanem színes üzemmódban is érvényes (A4-es oldalak simplex üzemmódú, 200 dpi-s felbontással történő beolvasása esetén), a készülék maximális felbontása 600 dpi.

A DR-7080C egyik fontos jellemzője, hogy a meghajtó-szoftverből is bekapcsolható az úgynevezett ˝színkiejtési funkció˝, amellyel a beolvasás során figyelmen kívül hagyható az RGB-színek egyike – e funkcióval rendkívül egyszerűen és gyorsan megoldható a megfelelően előkészített és kitöltött űrlapok feldolgozása (például formanyomtatványok, kérdőívek, postai csekkek, leltárívek).

Az archiválás gyakorlatában kiemelt elvárás, hogy egyetlen beolvasási menetben megoldható legyen a veszteségmentes (akár 600 dpi-s, 24 bites) archiválás és a kis fájlméretű, ezért gyors elektronikus dokumentum-megosztást biztosító képállományok létrehozása. A megoldást a MultiStream technológia biztosítja, alkalmazásának köszönhetően minden dokumentumról egyetlen beolvasással is kétféle színmélységű és felbontású képfájl állítható elő. A belső hardveres gyorsítással támogatott eljárással a fekete-fehér (bináris), a szürkeárnyalatos és a 16,7 millió színt tároló (24 bites színmélységű) beolvasási lehetőségek közül bármely két típus kiválasztható, a képfájlok külön-külön cél-könyvtárba tárolhatók, vagy a kijelölt alkalmazásokhoz társíthatók/irányíthatók.

A síkágyas kialakításának köszönhetően a DR-7080C modell a nem szétválasztható dokumentumok (könyvek, közjegyzői okiratok, sérült-törékeny papírok) is villámgyorsan beolvastathatók. A könnyű kezelhetőséget biztosítja a beolvasandó dokumentumok automatikus egyenesbe állítása és a fölösleges keretek automatikus eltávolítása – az opcionálisan választható visszabélyegző egységgel pedig bármely előre definiált szöveg (például a beolvasás dátuma, vagy az archiválást végző személy azonosítói) rányomtatható az eredeti dokumentumra.

A DR-7080C alkalmazási területét tovább szélesíti a fejlett ISIS/TWAIN meghajtó, az új Capture Perfect 2.0 segédprogram valamint a továbbfejlesztett szövegkiemelő üzemmód és számtalan képjavítási funkció. Az automatikus dokumentumadagoló 100 lapnyi A4-es, A3-as vagy hosszabb (legfeljebb 540 mm-es) papírt képes tárolni és megbízhatóan adagolni. A számítógépes rendszerhez történő egyszerű és nagy adatátviteli sebességet biztosító csatlakoztathatóságot az SCSI-3 UltraWide és USB 2.0 interfészek (Dual Interface) teszik lehetővé.

Canon CR-180

Az új csekk-beolvasót kisméretű (legfeljebb 118×230 mm-es) papíralapú dokumentumok nagysebességű beolvasásához tervezték. Mivel percenként 360 kép szürkeárnyalatos feldolgozására alkalmas, kétoldalas képbeolvasás esetén is hihetetlen gyorsasággal dolgozik: 240 dpi felbontás mellett 180 lap/perc teljesítményre képes.

A készülék kis mérete, és az automatikus papírméret-detektálás eredményeként rendkívül egyszerűen kezelhető. A feldolgozandó eredetik lapmérete 60×120 és 118×230 mm között változhat, így a gyakorlatban előforduló csekkformátumú dokumentumok (pénzügyi bizonylatok, levelezőlapok, egyedi szállítólevelek, könyvtári katalóguscédulák, leltárbizonylatok, stb.) mindegyikének asztali feldolgozására ideális eszköz.

A piacon jelenleg elérhető modellekkel ellentétben nem érzékeny a papírvastagságra, 0,08-0,20 mm-es lapvastagságon belül ˝mindenevő˝, ugyanakkor a lapméretet és vastagságot érzékelő beépített szenzoroknak köszönhetően automatikusan észleli, ha egyszerre két dokumentum kerülne az olvasóegység elé. A CR-180 kezelő-szoftverének egyik fontos szolgáltatása a színkiejtési funkció: segítségével a beolvasás során figyelmen kívül hagyható az RGB-színek egyike, így egyszerűen és gyorsan megoldható a megfelelően tervezett kitöltött űrlapok feldolgozása.

A készülék alapkiépítésben is tartalmaz egy tintasugaras nyomtató-egységet, amely maximális beolvasási sebesség mellett is képes visszanyomtatni az eredeti nyomtatványra bármely előre definiált szöveget (például a beolvasó személy nevét, iktatószámot, beolvasás dátumát). A számítógépes rendszerhez történő egyszerű és nagy adatátviteli sebességet biztosító csatlakoztathatóságot az SCSI-3 UltraWide és USB 2.0 interfészek (Dual Interface) teszik lehetővé.

A készülék a mindennapos gyakorlatban szinte kihasználhatatlanul nagy teljesítményre képes: naponta akár 25.000 dokumentum feldolgozására is alkalmas, terhelhetősége 24 millió oldal – így kétszer költséghatékonyabb, mint a jelenleg beszerezhető bármely konkurens modell.

A DR-7080C és a CR-180 jelű modellek már megjelentek a hazai piacon. A Canon Hungária Kft.-nél és DMS-partnereinél az eszközök kipróbálhatók, illetve tesztkészülékek igényelhetők. A készülékekhez a Canon Hungária regionális szakmai oktatóközpontja biztosítja a stabil háttértámogatást, az országos szervizhálózat pedig a magas fokú rendelkezésre-állást.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés