Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Borland bemutatta a Together Edition for Microsoft Visual Studio .NET új kiadását

Laptop

A Borland bemutatta a Together Edition for Microsoft Visual Studio .NET új kiadását

A Borland Software bejelentette a Borland Together Edition for Microsoft Visual Studio .NET, az átfogó tervező és modellező fejlesztőeszköz második kiadását. Ez az új kiadás további támogatást nyújt a Microsoft kiterjedt fejlesztői közössége számára.

Az iparág elemzőinek várakozásai szerint a Microsoft .NET technológiáinak használata 2005. során egyre inkább a középpontba fog kerülni, elsősorban azért, mert a különböző vállalatok a webes szolgáltatások fejlesztéséhez a Microsoft .NET keretrendszert és szolgáltatásközpontú architektúrákat (Service Oriented Architectures, SOA) alkalmazzák. Az SOA-k fejlett topológiája valamint a két rendszer és vállalat osztott természete önmagában a bonyolultság és kockázat új szintjét teremti meg a fejlesztőkörnyezetben. Az alkalmazásmodellezés mutat kiutat a kockázatkezelés területén.

A modellezés fontosságát a Borland közelmúltban végzett, a .NET technológiák bevezetését körülvevő üzleti és technológiai aggodalmakat megcélzó felmérése is alátámasztja. A mintegy 145 alkalmazásfejlesztő, tervező és informatikai menedzser körében márciusban végzett felmérésből kiderül, hogy a válaszadók számára a fő aggodalmat az jelentette, hogyan képesek a .NET keretrendszer alapú alkalmazások fejlesztési folyamatának menedzselésére és irányítására.

A felmérés eredményei arra is felhívták a figyelmet, hogy sok válaszadó számára olyan témák is aggodalomra adnak okot, mint hogy hogyan képes a .NET integrálódni a meglévő informatikai befektetésekkel, milyen költség- és idővonzata van a munkaerő .NET technológiákra történő továbbképzése, valamint a most beérő technológiát körülvevő kérdések. Olyan vállalatok számára, amelyek régi rendszereikben 32 bites Windows, COM, DCOM, ActiveX technológiákba és a .NET előtti nyelvekbe eszközöltek befektetéseket, alapvető fontosságú a Microsoft .NET előtti nyelvek újrahasznosítása és integrációja. A Borland Together for Visual Studio .NET olyan modellező és tervezőeszközt kínál, amely ismerős, és ugyanakkor olyan .NET alkalmazások készítésére használható, amelyek webes szolgáltatásokat generálnak és fogyasztanak.

A Microsoft .NET elterjedése során a vállalatok úgy találják, hogy a modellezés az alkalmazás-életciklus fontos része. A Borland felmérésének válaszadói úgy tartják, hogy a modellezés segíthet nekik az alkalmazásfejlesztési folyamat jobb modellezésében és menedzsmentjében, valamint a következőkben:
• a bonyolult környezetekben végzett alkalmazásfejlesztés egyszerűbb elsajátítása
• a fejlesztők teljesítménye és az egész vállalatot átfogó együttműködés továbbfejlesztése
• az alkalmazások üzembehelyezési idejének csökkentése
• az üzleti követelmények fejlődésével nem szükséges a kód átdolgozása

˝A Microsoft nagyon örül, hogy a Borland a Together megoldást a Visual Studio .NET környezettel integrálja, és hogy a Borland tovább dolgozik a Microsofttal a Borland Together Edition modellezési képességeinek továbbfejlesztésén.˝ – mondta John Montgomery, a Microsoft .NET termékmenedzsment csoportjának igazgatója – ˝A .NET technológiák vállalti szintű meghonosodásával egy időben a Borland közös ügyfeleink számára fontos lépést tesz lehetővé az alkalmazások életciklusának menedzsmentje területén.˝

Mi az új a Borland Together Edition for Visual Studio .NET termékben?

A Borland Together Edition for Visual Studio .NET konkrétan az alkalmazástervezőket és fejlesztőket célozza meg, de mivel az alkalmazások ˝átfogó nézetét˝ kínálja, mindenkinek előnyére válhat, aki a szoftverfejlesztés területén dolgozik. Az átfogó nézet az informatikai vezetőtől a fejlesztőig az egész fejlesztőcsapat számára előnyös, mivel mélyebb kapcsolatot teremt az üzleti igények és az eredményül kapott szoftver között.

Áttekintést nyújt arra vonatkozóan, hogyan kapcsolódik a vállalati rendszer architektúrája az alkalmazásfejlesztés különböző fázisaihoz, amelyek egyre fontosabbá válnak, miközben a vállalatok egyre bonyolultabb SOA-kat fejlesztenek ki webes szolgáltatásaikhoz. A Borland Together Edition for Microsoft Visual Studio .NET néhány készen rendelkezésre álló funkciója:
Borland LiveSource: A továbbfejlesztett Microsoft Visual C# és Visual Basic.NET kódvisszafejtési funkciók Egyesített modellezési nyelv (Unified Modeling Language, UML) osztályszintű, diagrammos nézetet kínálnak a meglévő forráskódra, sőt a szekvenciális diagrammok generálását is lehetővé teszik. Ez segít a fejlesztőknek a meglévő kód értelmezésében, annak felismerésében, hogy a különböző objektumok milyen kapcsolatban vannak egymással, és biztosítja, hogy a forráskód minden módosítása önműködően tükröződjön a modellen is.
Kódminőség javítása 113 vizsgálati funkcióval: A nagyobb Visual C# .NET vizsgálati funkció lehetővé teszi a felhasználók számára a kód és a modellek a fejlesztési folyamat korai fázisában történő elemzését, valamint a potenciális minőségi problémák időbeni fellelését, amikor elhárításuk alacsonyabb költségvonzattal jár. Ez az alkalmazások hosszú távú fenntarthatóságát is elősegíti.
Az alkalmazások alacsonyabb bonyolultsági szintje: Miközben az alkalmazások bonyolultsági foka nő, gyakran egyre problémásabbá válik a módosítások elvégzése. Az újrafaktorozás intelligens automatizációs funkciókat kínál a fejlesztőknek, amelyek segítségével biztonságosan módosítható a kód és a terv, anélkül, hogy az alkalmazásban kárt okoznának, és ezek a módosítások a rendszer kódjában is végigvihetők.
Megfizethető áron már most kapható. A Borland jelenleg a Borland Together Edition for Microsoft Visual Studio .NET terméket helyenként 199 dolláros áron kínálja. Ezen az áron a modellezés már ma előehetőbbé válik a Visual Basic .NET és Visual C# .NET fejlesztők számára.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés